DPMB daroval na charitu dalších 264 bund

  • 24. listopadu 2021,
  • 20:00,
  • Brno,
  • Jana Holubová

264 bund daroval v Dopravní podnik města Brna Sociálnímu nadačnímu fondu. Díky tomu budou moci lidé bez domova nadcházející zimu lépe přežít. Dopravní podnik daruje vyřazené bundy z uniforem zaměstnanců pravidelně a v budoucnu balíček doplní i o kalhoty.

Reklama

Ti, co je přicházející zima děsí nejvíc, tedy lidé bez domova a prostředků, mají opět možnost nosit bundy zaměstnanců Dopravního podniku města Brna. Podnik totiž opět daroval další várku obnošených zimních bund na charitu. Tentokrát od něj Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje převzal 264 kusů. Část z nich převzali sociální kurátoři, což je oddělení pod správou Magistrátu.

“Sociálně nadační fond je samostatný právní subjekt, který se sociálními kurátory samozřejmě spolupracuje, spolupracuje i s řadou jiných sociálních pracovníků, kteří třeba pomáhají při vytipování těch potřebných klientů či žadatelů,” upřesnila Zdenka Hašová, členka správní rady, Soc. nadační fond města Brna a JMK.


“Díky té spolupráci se sociálními kurátory jsme mohli předat část těch bund právě tomuto oddělení, které je distribuuje přímo ke klientům. A zbytek těch bund bude potom zase přes Sociálně nadační fond distribuováno do kraje, zase přes sociální odbory nebo přes další neziskové organizace, nejčastěji spolupracujeme třeba s charitou,” doplnila Jana Šalbabová, Sociální nadační fond města Brna a JMK.

V letošní zimě tedy nebude neobvyklé potkat v ulicích města osobu v bundě podobné té, kterou vídáme například u řidičů MHD. Ostatně to se shodou okolností v den předávání bund stalo i samotnému řediteli Dopravního podniku Miloši Havránkovi.

“Je to jako kdyby zajímavý pocit. To vzniklo v souvislosti s tím, že jsme přestrojovali a ještě přestrojujeme naše zaměstnance do nových uniforem. To znamená, já jsem ještě tu uniformu, byť samozřejmě není celá, darujeme pouze bundy, v téhle chvíli, měl zafixováno právě s tím, že potkávám kolegu řidiče, takže je to takový zvláštní pocit,” řekl Miloš Havránek, generální ředitel DPMB.

Některým pomohou právě tyto bundy, jiní potřebují zase jídlo nebo čisté prádlo, další poradenství v těžké finanční situaci a další různé druhy pomoci. Díky podobným projektům a organizacím je takovou pomoc možné poskytovat konkrétním lidem, jako například paní Marii Měšťanové.


“Já jsem teda byla vychovávaná velice hospodárně a prostě umím šetřit, nekouřím, neholduju žádnýmu alkoholu, nic. Ale prostě to je těžký, když třeba potřebujete si koupit nějaký léky, doplácí se... a nebo nějakou drogerku nebo něco a koneckonců, jak už jsem uváděla, prostře třeba není desetikoruna na jídlo,” Marie Měšťanová klientka, Oddělení sociální kurátoři, MMB.

“To je vždycky taková dobrá chvilka, když děláte něco, co pomůže někomu dalšímu, takže takový příjemný pocit,” uvedl Miloš Havránek, generální ředitel DPMB.

Do takové situace se shodou nešťastných okolností může dostat každý. Bundy Dopravního podniku možná letos někomu zachrání život. A příště podle slov generálního ředitele, pravděpodobně k bundám přibudou i kalhoty.




Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu