Nároží Šumavské a Kounicovy projde proměnou

  • 28. února 2022,
  • 12:43,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Na rohu Šumavské a Kounicovy, kde sídlí budova magistrátu, narazíte na nerovný povrch, zastaralý mobiliář a pár stromů. To se však díky plánovanému projektu změní. Nároží se má proměnit v příjemný prostor plný stromů, laviček a do budovy přibude výtah.

Reklama

Roh ulic Šumavská a Kounicova čeká rekonstrukce. Ať už nárožím Brňané procházejí do budovy magistrátu či do supermarketu, který je tam umístěn, čeká je nevzhledná hrbolatá zem a neupravené okolí. To se ale brzy změní.

“Tady v tomto místě to trochu vypadá, jako by se tam zastavil čas. Říkali jsme si, že by bylo dobré pro občany města Brna, kteří bydlí v tom okolí, ale také ti, kteří chodí na Magistrát města Brna, tak aby to tam měli příjemnější,” řekla Markéta Vaňková, primátorka města Brna.

Podobné lokality si podle paní primátorky zaslouží péči a často stačí rychlé a jednoduché úpravy. Cílem je zajistit, aby se na daném místě občané cítili dobře a neměli potřebu místem jen co nejrychleji projít.


“Chtěli bychom, aby tam bylo té zeleně více. Plánujeme tam výsadbu více než deseti stromů. Chceme zlepšit tu plochu, která tam je. Nově vydláždit, přidat tam nový mobiliář. Kontejnery, které tam jsou, dát pod zem a v druhé etapě plánujeme i výtah, který by měl právě spojit toto místo s druhým nebo prvním patrem, kde je právě Magistrát města Brna,” uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Podle výpovědí některých občanů, jež místem procházejí, jsou tyto úpravy nároží vítané.

ANKETA

Ti, co jezdí na nákup autem, se nemusí obávat, že by přišli o parkovací místa. Podle plánu by jich měl v daném místě zůstat stejný počet jako doposud. První fáze realizace tohoto projektu by měla být hotová v září letošního roku. Celkové náklady na projekt se vyšplhají na 700 tisíc korun.




JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

ZEMSPOL a.s. Sloup - Farma Žďár
Žďár
od 30 000 Kč/měsíc

Detail

Profi plech Moravia s.r.o. Němčany
Němčany
od 25 000 do 33 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu