DPMB nakoupí trolejbusy Škoda 32Tr

  • 21. března 2022,
  • 11:24,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Vedení Dopravního podniku města Brna podepsalo smlouvu na nákup deseti trolejbusů Škoda 32Tr (té er). Jedná se o parciální vozy, které jsou schopny jízdy jak s tak bez trolejového vedení. Smlouva navíc nabízí možnost do budoucna takových vozů nakoupit ještě dalších 30.

Reklama

Dopravní podnik města Brna nezahálí a pokračuje v masivní obnově vozového parku. Po 40 nových kloubových trolejbusech z loňského a letošního roku se vozový park rozroste v příštím roce o 10 kusů.

“Podepsali jsme smlouvu na nákup z počátku deseti parciálních trolejbusů Škoda 32Tr. Tyto trolejbusy nahradí v brněnském provozu nejstarší typy vozů, které tady jezdí už od osmdesátých a devadesátých let minulého století,” řekla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

Nákup těchto vozů vyjde Dopravní podnik na 118 milionů korun. Jednou z jejich výhod je právě to, že jsou parciální.

“To znamená, že tyto vozy nemusí celou svou trasu jezdit napojeny na elektrické trolejové vedení, ale můžeme je částečně využívat i jako autobusy,” uvedla tisková mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Trolejbus Škoda 32Tr je schopen bez napojení na vedení ujet minimálně deset kilometrů. To se hodí například v případě výluk, kdy musí vůz projet úseky bez trolejového vedení. Díky parciálním trolejbusům nebude nutné v těchto místech nahradit vůz autobusem.

V ulicích by je cestující mohli zahlédnout už během příštího roku a ty vozy, které díky tady těmto novým vyřadíme, postupně sešrotujeme,” doplnila Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

Rámcová smlouva umožňuje Dopravnímu podniku do roku 2025 nakoupit ještě dalších 30 vozů tohoto typu. Zda tuto možnost vedení využije bude záviset na finančních možnostech.




Profi plech Moravia s.r.o. Němčany
Němčany
od 25 000 do 33 000 Kč/měsíc

Detail

DVP.Logistic s.r.o. - Oslavany
Oslavany
od 19 500 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu