Do Slatiny se vrátilo pálení čarodějnic

  • 1. května 2023,
  • 19:36,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Po covidové odmlce se do Slatiny vrátilo tradiční pálení čarodejnic. Na hrišti v ulici Černozemní plápolal oheň, opékaly se špekáčky, hrála kapela a prolézačky byly plné dětí. K vidění bylo i mnoho originálních kostýmů.

Reklama

Hřiště v Černozemní ulici ve Slatině se proměnilo v doupě čarodějnic. Vedení městské části zde totiž společně s hasiči připravilo klasickou oslavu nastávajícího léta.

“My jsme se rozhodli po letech obnovit naši slatinskou tradici a přesunuli jsme Pálení čarodějnic sem na hřiště na Černozemní, které jsme nově zrekonstruovali. A dnes je to vlastně první ročník po letech, kdy se těšíme, že se jim to bude líbit a uvidíme,” uvedl starosta MČ Brno-Slatina Jiří Ides (ČSSD).

K poslechu i tanci hrála kapela Nota Bene a koho přepadl hlad či žízeň, mohl zamířit ke stánku s občerstvením. Děti si kromě lákadel, které nabízí samo hřiště, mohly užít různé soutěže nebo opékání špekáčků.

ANKETA

Hřiště se během slunečného podvečera hemžilo desítkami čarodějnic. Nejen, že si daly maminky práci s kostýmy pro své ratolesti, ale některé dámy se samy, dobrovolně na jeden večer proměnily v čarodějnice. Nechyběly košťata, klobouky a klasické motivy pavouků a pavoučích sítí.

ANKETA

Kdo Pálení čarodějnic ve Slatině nestihl, nemusí zoufat. Rozhodně se nejednalo o poslední letošní akci, na které se mohou lidé setkat a užívat si pestrý program.

“Ty čarodějnice vlastně začínají kulturní sezónu ve Slatině. Už tento měsíc zahájíme Slatinské kulturní léto, což je seriál koncertů, který pořádáme každoročně. Je to už patnáctý ročník, takže každou středu v měsíci se budeme potkávat až do září na náměstí a užívat si koncerty s kapelami,” doplnil starosta MČ Brno-Slatina Jiří Ides (ČSSD).

Tak už jen zbývá najít čas v nabitém kalendáři, objednat pěkné počasí a sledovat program městské části Brno-Slatina.




Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

DOZETR s.r.o. - 01
Vojkovice
od 30 000 do 48 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu