Na Gajdošově ulici probíhá rekonstrukce vodovodu

  • 18. prosince 2023,
  • 18:40,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Reklama

Na Gajdošově ulici v Brně momentálně probíhají práce na rekonstrukci vodovodu. Pro řidiče to znamená řadu dopravních omezení, tím hlavním je uzavření části vozovky, které bude trvat až do konce stavby. Vjezd do některých přilehlých ulic je zakázán. Práce na stavbě začaly v druhé polovině listopadu letošního roku. V místě komplikuje dopravu také rekonstrukce mostu Otakara Ševčíka.

Petr Kunc (BEZPP), starosta MČ Brno-Židenice: „Na ulici Gajdošova bylo v průběhu několika posledních let několik havárií vodovodu. Bylo tedy nutné přistoupit ke kompletní rekonstrukci. Projekt je už připravený několik let, nicméně tam bylo nějaké dohadování ohledně peněz, za věcné břemeno, za uložení trubek do pozemků ať už ZSVM nebo ŘSD. Stáli jsme před otázkou, jestli ji uzavřít teď, když je rozkopáno Tomovo náměstí a most na Otakara Ševčíka anebo ji uzavřít až poté, co obě omezení skončí. Nakonec jsme zvolili variantu udělat to teď.“

Řidiči se na silnici směrem od Tomkova náměstí setkají se zákazem odbočení do Hrozňatovy ulice. Ze stejné ulice pak mohou řidiči odbočit jen vpravo. Přechod pro chodce a semafory byly v místě uzavřeny.

Petr Kunc (BEZPP), starosta MČ Brno-Židenice: „V jednom směru to musí řidiči objíždět kolem ulice Viniční a v druhém směru po ulici Meluzínova. Tohle jsou největší komplikace na Gajdošově ulici. Spousta řidičů se snaží uzavírku objíždět, takže jezdí buď po Bubeníčkově anebo po Táborské. Táborská je v ranních hodinách úplně ucpaná, protože tam jezdí tramvaje i auta po jednom pásu. Ta situace je na hraně toho, aby se rozhodlo o tom, že tam budou po nějakou dobu vyloučena auta.“

Těsně před dokončením stavby silničáři zhruba na tři týdny uzavřou i momentálně průjezdnou části silnice, kde se bude dělat nový povrch. Dopravní omezení by mělo skončit na konci příštího roku.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu