Rekonstrukce mostu Otakara Ševčíka nabrala zpoždění

  • 25. prosince 2023,
  • 18:42,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Reklama

Most Otakara Ševčíka v brněnských Židenicích je už rok v rekonstrukci. Zatímco doposud byla uzavřena strana mostu směrem do centra města a v místě byl provoz sveden do dvou jízdních pruhů, po novém roce se dopravní omezení změní. Řidičům se nově uzavře sjezd směrem na Ostravskou ulici, sjezd z mostu do středu Brna bude volný. Původně mělo nové dopravní omezení platit od začátku nového roku, kvůli zpoždění na stavbě se ale o 3 měsíce posune.

Peter Kunc (BEZPP), starosta MČ Brno-Židenice: „První polovina měla být hotová v první polovině letošního roku. Bohužel se ukázalo, že některé pilíře byly v mnohem horším stavu, než se předpokládalo. Na druhou polovinu se to bude překlenovat zhruba v březnu-dubnu. Tím pádem bude možnost sjet směrem z Gajdošovy na Ostravskou a naopak to bude uzavřené. Na Ostravskou budou muset řidiči sjet odbočkou přes Černovice nebo Líšeň nebo u Olomoucké ulice.

Na ulici Nezamyslova řidiči narazí na semafory, ty zde budou umístěny nejspíš do konce stavby. V další fázi rekonstrukce dojde od nového roku také dočasnému zrušení zastávky hromadné dopravy.

Petr Kunc (BEZPP), starosta MČ Brno-Židenice: „Dole jsou semafory, jeden víkend tam teď bude dokonce úplná uzavírka. Se semafory je tam dlouhodobě problém, protože je tam ten interval hrozně dlouhý. Snažíme se to dojednat se stavbou ale ještě se nám to nepodařilo. V rámci stavby je zrušena zastávka na mostu Otakara Ševčíka, ta druhá je normálně v permanenci. V momentu, kdy se to dopravní omezení prohodí, tak se jedna zastávka uzavře a druhá naopak uzavře. V jednom směru je zastávka vždy zachována.“

Stavba by měla být hotova začátkem roku 2025, to by měla skončit dopravní omezení na Tomkově náměstí a Gajdošově ulici.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu