V Sonu zahrál Janek Ledecký se symfonickým orchestrem

  • 15. ledna 2024,
  • 14:00,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Reklama

Naplněné brněnském Sono centrum pobavil i dojal Janek ledecký se symfonickým orchestrem. První symfonické turné odstartoval v roce 2019 a na podiu se s ním vystřídaly 4 různé orchestry. Pro tento koncert si s odstupem několika let znovu vybral jeden z nich a to orchestr Czech Virtuosi.

“Tu písničku si můžete zazpívat samozřejmě jen tak ve sprše nebo potom teda s kytarou, já občas hraju koncerty i sám s kytarou, s kapelou, jasně… a když k tomu přidáte tu orchestraci a tu aranž, symfonickou, a tady je těch šedesát muzikantů navíc, tak to je ta absolutní výbava. Víc už tý písničce se nedá dát. To je takzvaná konečná,” uvedl hudebník Janek Ledecký.

Zazněly známé písničky jako Budu všechno, co si budeš přát, Na ptáky jsme krátký, Pěkná, pěkná, pěkná či píseň, u které si nejedna romantická duše popláče - píseň Proklínám. Došlo samozřejmě i na novinky jako třeba Nedotýkejte se andělů z muzikálů Zapomeňte na Shakespeara. Na koncertě nechyběl ani speciální host, kterým byl Ivan Hlas.

"Od Ivana Hlase já jsem se naučil úplně nejvíc o tom, jak se zachází s češtinou a jak to udělat, aby ta čeština do týhle muziky pasovala a ještě aby se tam narvalo trochu poezie,” uvedl Janek Ledecký, hudebník.

"My se známe opravdu už mnoho let, tak jsem byl potěšen, že si na mě vzpomněl, když jede to symfonic turné. A tak jsem čekal, co si vyberou za písničky,” řekl Ivan Hlas, hudebník a host Janka Ledeckého.

Vybrali tři. Malagelo, Na kolena a méně známou píseň Havrani. Než zazněla, oba umělci s úsměvem na rtech prohlásili, že díky ní sbalili asi nejvíc holek.

“To je taková poetická písnička a k tomu se ten symfoňák opravdu hodí, tak z toho mám opravdu velkou radost,” doplnil Ivan Hlas, hudebník a host Janka Ledeckého.

Aranže písní se symfonickým orchestrem si vzal na starosti bubeník z kapely Janka Ledeckého Hanz Sedlář. Nešlo jen o doplnění původních písní o další nástroje, ale celkové přeskládání jednotlivých skladeb. Díky tomu dostaly mnohé z nich trochu jinou podobu i atmosféru, než na kterou byli fanoušci zvyklí.

“Největší výzva, když to tak řeknu, tak vlastně byla asi ne teda Jankova, ale Ivanova písnička Malagelo. Což je vlastně písnička na tři akordy, pořád dokola, tak jsem fakt nevěděl, co tam vymyslet a nakonec to nějak dopadlo, no,” uvedl Hanz Sedlář, autor aranží a dirigent.

“A ještě navíc, protože Hanz nejenom že to napsal, ale ještě to diriguje, tak tady máme záskok na bicí. Je to tak,” doplnil hudebník Ja nek Ledecký

Janek Ledecký už se svými skladbami koncertuje přes třicet let. Zeptali jsme se ho, zda už ho po těch letech nerozčilují žádosti fanoušků o zahrání těch nejprofláknutějších hitů z jeho tvorby. Dle jeho odpovědi nemůže být o nějakém rozčilování vůbec řeč. Naopak je za zájem svých posluchačů vděčný.

“Já si toho opravdu vážím. A navíc toho ještě zneužívám, protože to jsou momenty, kdy já nemusím zpívat a odzpívají to za mě ty lidi. Což bych chtěl říct, že specielně s tím symfoňákem je to skvělej zážitek i pro ty lidi z toho orchestru, protože to si moc často neužijou,” doplnil Janek Ledecký, hudebník.

Jen těžko si lze představit, kolik stálo za přípravou takového koncertu práce. Rozhodně se však vyplatila. Nejen, že lidé v publiku známé refrény opravdu zpívali, ale také svou spokojenost dávali najevo náležitým potleskem.




V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu