O kurzy pro řidiče DPMB je zájem

  • 29. ledna 2024,
  • 8:24,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Až do dubna otevírá Dopravní podnik města Brna kurzy pro nové řidiče. Letos je o ně velký zájem, pravděpodobně díky intenzivní náborové kampani a benefitům jak pro nastupující řidiče, tak pro ty, kdo je doporučili. Kvůli přetíženosti stávajících řidičů je každý nový účastník důležitý.

Reklama

I letos otevírá Dopravní podnik města Brna náborové kurzy na nové řidiče. Už v lednu o tuto profesi projevilo zájem dvakrát více lidí než v loňském roce. Kromě náborového příspěvku 100 tisíc korun přispěla k úspěchu pravděpodobně i netradiční náborová kampaň.

“Náborovou kampaní jsme se snažili s takovým nadhledem a humorem vyzdvihnout benefity tady této řidičské profese, mnohdy jsme šli možná až jako na hranu, ale jsme rádi, že měla odezvu, že se lidem líbila, že nad ní zasmáli nejenom naši zaměstnanci, řidiči, ale také cestující,” řekla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

Noví řidiči jsou v brněnském Dopravním podniku stále potřeba, aby nedocházelo k přetěžování stávajících řidičů a jejich předčasnému odchodu. Podnik se proto nebrání ani zájemcům, kteří chtějí mít řízení šaliny, trolejbusu či autobusu třeba jen jako víkendovou brigádu. Motivaci k přesvědčování váhavých zájemců dostali i jejich příbuzní a kamarádi.

“Krokem, který určitě také nesl své výsledky byl program doporučení, kdy zaměstnanec Dopravního podniku, pokud doporučí na pozici řidiče svého kamaráda, známého, který u nás projde kurzem a začne řídit, tak získá od nás odměnu deset tisíc korun,” doplnila Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

K absolvování kurzu na řidičku autobusu se například nechala přesvědčit i Sabina Bevilaqua, která již v Dopravním podniku pracuje jako sekretářka. Jako řidička autobusu plánuje v budoucnu kolegům vypomáhat především o víkendech. Vysvětlila nám, že absolvovat takový kurz není žádná hračka.

“Ten kurz je zhruba na 4 měsíce, z toho 2 měsíce se připravuju na to, abych vůbec měla řidičské oprávnění. A další dva měsíce by měl trvat kurz profesní způsobilosti. No z těch jízd jsem měla hrozný strach a kupodivu to byl docela příjemný adrenalin. Je to náročný, no. Jako určitě je to jiný než v autě,” řekla Sabina Bevilaqua, účastnice kurzu.

V průběhu roku plánuje Dopravní podnik celkem 13 kurzů, které se liší podle toho, na jakou trakci se zaměřují. Nejkratší jsou kurzy na tramvaj, které trvají dva měsíce, kurz na autobus trvá čtyři měsíce a 4 a půl měsíce trvá kurz na trolejbus. Zájemci se do nich mohou stále přihlašovat.

“Já bych jim vzkázala, ať to zkusí. Je to fakt něco jinýho než to auto. Je to zážitek,” uvedla Sabina Bevilaqua, účastnice kurzu

Poslední jarní kurzy se otevírají v dubnu. Je třeba se hlásit s předstihem, protože zájemce čekají před nástupem zdravotní prohlídky. Díky nové legislativě však již nejsou tak náročné, jako dřív.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu