MŠ a ZŠ ve Slatině se rozšířila o 4 odborné učebny

  • 15. února 2024,
  • 13:42,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Budova mateřské a základní školy Přemyslovo náměstí získala 4 nové odborné učebny. Díky projektu města a městské části tak budou mít žáci druhého stupně k dispozici kvalitní prostory pro výuku matematiky, fyziky, jazyků a informatiky.

Reklama

Základní a mateřská škola Přemyslovo náměstí ve Slatině se rozšířila novou nástavbu. Studentům základní školy to přinese nejen nový prostor, ale také moderní vybavení.

“My jsme se v roce 2017 rozhodli začít projektovat navýšení kapacity v této základní škole, projekt probíhal po dobu šesti let, získali jsme stavební povolení a dnes vznikly vlastně 4 nové třídy, odborné učebny, pro ZŠ Přemyslovo náměstí,” uvedl Jiří Ides (SOCDEM), starosta MČ Brno-Slatina.

Nástavba budovy školy si vyžádala finanční prostředky ve výši padesáti milionů korun jejichž značná část pochází z evropských fondů. Stavební práce probíhaly za běžného provozu školy, což bylo pro děti, pedagogy i další zaměstnance školy náročné. Díky spolupráci ředitelky školy se starostou městské části Jiřím Idesem se však pro všechny vzniklé problémy našlo řešení a s výsledkem jsou všechny strany spokojeny.

“Podle jakéhokoliv plánu nebo popisu si to člověk tak nedokáže představit, jako když to vidí fakt potom na vlastní oči na místě a musím říct, že se jedná o zdařilou nástavbu. Ty odborné třídy jsou překrásné,” uvedla Irena Matonohová (Lidovci a Starostové), radní pro oblast školství a sport.

“Teď jsme sem přestěhovali páťáky, kteří rok a půl museli pobývat mimo budovu, tady po Slatině, protože když se tu stavělo, tak ta budova pod tím nemohla být z bezpečnostních důvodů obsazena dětmi, takže ti byli rok a půl pryč. Takže za odměnu se sem teď přestěhovali jako první,” uvedla Světlana Brankovská, ředitelka MŠ a ZŠ Přemyslovo náměstí.

Učebny budou dále od září využívat studenti druhého stupně a budou sloužit k výuce matematiky, fyziky, jazyků a informatiky. Jsou vybaveny moderní technikou a kvalitním nábytkem. Společně s učebnami je v novém patře k dispozici také nové sociální zařízení. Nezbývá tedy, než se začít zabydlovat.

“Každopádně bych všem brněnským žákům a učitelům popřála, aby byli spokojení,” doplnila Irena Matonohová (Lidovci a Starostové), radní pro oblast školství a sport.

Tímto projektem péče o zázemí pro žáky této školy nekončí. Už teď jsou v plánu další úpravy, na kterých městská část společně s vedením školy začne pracovat v nejbližších letech.

“My bychom rádi pokračovali v té zadní části, kde máme už vlastně dnes dosluhující prostory pro družinu, máme nachystané stavební povolení a rádi bychom v nejbližších letech získali finance jak z evropských fondů, tak z města Brna na realizaci nové moderní družiny v areálu ZŠ Přemyslovo náměstí,” řekl Jiří Ides (SOCDEM), starosta MČ Brno-Slatina.

Záměrem města Brna je ve spolupráci s jednotlivými městskými částmi rozšiřovat kapacity a vylepšit prostory i dalších brněnských škol. Podobná přístavba vzniká například v Žabovřeskách, kde místo bývalé kotelny také vznikají nové odborné učebny.




Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Stations service s.r.o. - Kuřim
Kuřim
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu