Kávéeska a volnočasové centrum Vojtova

  • 4. března 2024,
  • 18:00,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Co je Kávéeska? Pod netradičním názvem se skrývá kulturní centrum, které sdružuje řadu kulurních institucí. Mimo jiné pořádá řadu událostí jako festivaly či akce ve veřejném prostoru. Jednou z oblíbených součástí Kávéesky je volnočasové centrum Vojtova.

Reklama

Jednou z organizací, které v Brně pořádají kulturní a vzdělávací akce pro nejširší veřejnost, je Kávéeska. Brněnské kulturní středisko. Jeho součástí je Divadlo Polárka, Klub Leitnerka, Centrum volného času Botanka a volnočasové centrum Vojtova.

"Kávéeska je příspěvková organizace městské části Brno-střed, která vytváří volnočasové aktivity především pro občany městské části Brno-střed. Ale samozřejmě i pro občany celého Brna,“ uvedl Tomáš Pavlík, ředitel střediska Kávéeska.

Kávéeska od roku 2021 sídlí na ulici Vojtova v Brně. Kromě ústředí organizace zde najdete volnočasové centrum Vojtova. Objekt disponuje dvěma menšími sály určenými ke sportu, přednáškám i kultuře, výtvarnou dílnou a učebnou.

"Koncentrují aktivity pro veřejnost především se zaměřením na seniory a na rodiny pro děti. To volnočasové centrum Vojtova vytváří tedy nejenom pravidelné kurzy, kroužky, cvičení pro seniory, jazykové kurzy, počítačové kurzy, ale samozřejmě i nějaké jednorázové akce,“ doplnil Tomáš Pavlík, ředitel střediska Kávéeska.

Centrum volnočasových aktivit Vojtova nabízí i příměstské tábory, různé tematické tvoření, workshopy, ale také muzikoterapii, divadelní soubor a výlety za krásami Moravy. Kromě aktivit přímo v centru se zaměřují i na akce ve veřejném prostoru, určené pro nejširší veřejnost a provází tak Brňany rozmanitými způsoby celým rokem.

"To jsou třeba Velikonoční slavnosti na náměstí Svobody, ale jsou to třeba i adventní trhy," doplnil Tomáš Pavlík, ředitel střediska Kávéeska.

V létě například pořádají spolu s turistickým informačním centrem festival Uprostřed, v rámci kterého se snaží dostat kulturu do veřejného prostoru. Je to kultura nejrůznějšího typu a snaží se ji pro návštěvníky nabízet ideálně zdarma.

"To znamená jsou to drobné kapely, hudebníci, jsou to třeba baletní vystoupení, jsou to divadelní vystoupení a zase se snažíme vlastně nějakým způsobem zaplnit ten veřejný prostor, tak abychom dali šanci i vlastně těm místům, která třeba nejsou tak výrazná,“ uvedl Tomáš Pavlík, ředitel střediska Kávéeska.

Denně se můžete setkávat i s výtvarnými díly, která jsou součástí veřejných venkovních galerií, jež Kávéeska zřizuje. Nejčastěji jsou to sochy od významného sochaře a výtvarníka Michala Gabriela, ale i dalších umělců. Kávéeska a volnočasové centrum Vojtova je návštěvníkům otevřeno každý všední den.





AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu