Nový park na úpatí Žlutého kopce

  • 4. dubna 2024,
  • 16:05,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Projít se z Tomešovy ulice přímo ke klášteru Elišky Rejčky na Starém Brně. Zrekonstruovaný park nedaleko centra Brna navázal na úpravy prostoru pod Trýbovou ulicí. Zmizely zpustlé chodníky, dvě neudržované zahrádky a místo výrazně prokouklo. Vyhlídka z padesátých let už opět stojí za návštěvu.

Reklama

Namísto zpustlých zahrádek nový park s lavičkami, který lidé využijí při cestě na Žlutý kopec. Právě tuto lokalitu teď přestavba svahu spojila s Mendlovým náměstím. K tomu zpříjemnila pohled na brněnské dominanty v čele s hradem Špilberk.

"Na ulici Tomešové jsme zrekonstruovali vyhlídku na město Brno. Vyhlídka původní byla už dříve stavěná v akci Z. Ta už byla dlouhodobě zanedbadná, " řekl Vojtěch Mencl (ODS), starosta MČ Brno-střed.

Využít mohou dlouhé schodiště či chodník podél parku. Upravený prostor nad Pivovarskou ulicí si pochvaluje Anna Šípková, s přicházejícím jarním počasím sem nemíří poprvé.

Mio, Mio, pojd jdeme, pojd a nakrmí je.

"Jsme majitelé pejsků, takže to hodně oceňujeme. Je otevřený tady v té části, kde byly předtím uzavřené zahrádky. Moc pěkný výhled tam je a musím říct, že to budeme hodně využívat. Jediné co, tak bychom ocenili více odpadkových košů. Ty se nacházejí jenom v té horní části, ve spodní už ne," uvedla Anna Šípková.

Lokalitu městská část postupně přetváří. Stavba parku, která navazuje na již upravené plochy s fotbalovým a workoutovým hřištěm u Trýbovy ulice, trvala necelý rok. Od letoška je pak místo přístupné veřejnosti. A Brňané si na něj stále zvykají.

ANKETA

Přestavba vyšla na necelých 7 milionů korun. Součástí prací bylo rovněž vysázení nové zeleně. Přibylo 32 stromů a několik desítek keřů. Kvůli lepšímu zakořenění je chrání kovový plot. Ten by měl být kompletně odstraněn na začátku léta. Jakub Sabol Televize Brno 1




Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu