V Řečkovicích se nehledě na teploty lyžovalo

  • 8. dubna 2024,
  • 15:41,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Řečkovický biatlon, který se vloni konal prvního dubna, považovala řada lidí za aprílový vtip. Jeho letošní, druhý ročník v ulici Žilkova, však všem dokázal, že to pořadatelé i městská část myslí vážně. Tedy ne až tak vážně, protože nechyběla sranda, recese a dobré pití.

Reklama

Pětadvacet stupňů a lyžování v Brně? Že to nejde dohromady? Pořadatelé Řečkovického biatlonu dokázali, že jde. Obzvlášť, když se k tomu přidá dobré pití a parta nadšenců, kteří jsou pro každou srandu.

“Minulej rok jsme to udělali prvního dubna, strašně málo lidí nám věřilo, protože si myslelo, že to je apríl. Teďka je to už tady šestýho dubna a jedeme naplno,” uvedl organizátor akce Richard Máša.

K realizaci akce přispělo i vedení městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora, které zajistilo například krásné poháry pro výherce. “Objednat” počasí, které by více prospívalo sněhové ploše, se však nepodařilo.

“To sluníčko je samozřejmě trošku nadstandardní na tuhletu roční dobu, ale je to prostě už druhý ročník Řečkovického biatlonu, takže když za mnou pořadatelé přišli se žádostí o podporu, aby městská část se nějak zapojila, tak jsem neváhal, protože už jsme věděli, do čeho půjdeme,” řekl starosta MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora Marek Viskot.

Aby měli lyže po čem klouzat, bylo třeba navézt z městského sportoviště několik dodávek sněhu k vytvoření pětadvacetimetrové dráhy. Úkolem přihlášených sportovců bylo co nejrychleji dojet od startu ke střelnici, trefit se do terčů, vrátit se zpět na start a to celé zopakovat ještě jednou. Dalo by se říct, že účast v závodě byla vhodná pro všechny, kromě dětí a abstinentů.

“U té otočky totiž, tak je taková malá štamprlička, kterou vlastně ten závodník musí vypít, aby to mělo takové trošku větší grády, protože je to samozřejmě hospodská soutěž,” uvedl organizátor akce Richard Máša.

Zeptali jsme se vítěze loňského ročníku, zda letos vnímá velkou konkurenci.

“Soupeřská klientela výrazně posílila. To je vidět na první pohled. Ty lýtka, co tady chodí kolem mě, a ty bicáky, je to velký,” řekl loňský vítěz závodu Petr Herškovič.

Pro udržení šance na výhru se proto pan Petr Herškovič na závod pečlivě připravoval.

“Tak celej rok jsme měli suchou a potom ještě mokrou přípravu, teda vlastně zmrzlou. V podstatě toho bylo jako hodně, každej den dvoufázovej trénink, někdy aji pětifázovej,” zavtipkoval Petr Herškovič, loňský vítěz závodu.

Nebylo však jasné, kterou fázi závodu trénoval nejvíce, zda tu sportovní, či tu posilňovací. Rozhodně ale do letošního ročníku vstupoval, stejně jako většina závodníků, především s humorem. A měl i svého osobního fanouška.

“Budu vedle něj běžet a budu na něj křičet pojď do toho!” Uvedl Max, syn Petra Herškoviče.

I přes podporu syna však letos loňský vítěz svůj titul neobhájil a vystřídal ho Martin Obdržálek. Poražení odvážlivci však rozhodně z Řečkovického biatlonu neodcházeli smutní. Jeho hlavní cíl, tedy zábava a příjemná sobota strávená s přáteli, rozhodně naplněn byl.




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu