Návštěva střeleckého stadionu v Brně

  • 10. dubna 2024,
  • 13:57,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

3 Trapy, 3 skeety, lovecká kola či univerzální trap. Střelecký stadion v Brně nabízí špičkové zázemí českým reprezentantům. Na dvou střelnicicích si ale sportovní střelbu může vyzkoušet úplně každý. Jak v areálu vypadá běžný den vyrazil zjistit náš štáb.

Reklama

Josef Panáček, Miloslav Bednařík, Petr Málek, David Kostelecký nebo třeba Jiří Lipták. Výčet olympijských medailistů, kteří vzešli z brněnských Soběšic, by vydal na nekonečný sportovní román. Na slavném stadionu ukrytém hluboko v městských lesích střelecky vyrostl i Petr Hrdlička, držitel zlaté medaile z Olympijských her v Barceloně. 

"Můj koníček se stal v té pozdější době zaměstnáním. Já hledám talenty, su šéftrenér reprezentace trapu. Jsem zaměstnán pod Českým střeleckým svazem, takže chodím do práce sem přímo na střelnici tam, kde jsem začínal," řekl Petr Hrdlička trenér, bývalý reprezentant v trapu.

Aktuálně šestapadesátiletý Hrdlička, který už objevil či vychoval řadu střeleckých hvězd, přišel na brokovou střelnici na okraji města v 80. letech minulého století a okamžitě začal uplatňovat svůj výjimečný talent. 

"Bývalý trenér mi tehdy dal důvěru na olympiádu, kterou jsem si vystřílel, vybojoval. Odjel jsem tam a nezklamal jsem. Udělal jsem medailu, o které jsem prostě nevěděl co přinese a bylo to super," řekl Petr Hrdlička trenér, bývalý reprezentant v trapu.

Hrdlička bedlivě sleduje třeba Natálii Bravencovou. Ta svou techniku na střeleckém stadionu v Brně piluje pravidelně. Sportovní střelbě se věnuje přes tři roky.

Mě k tomu přivedl taťka a začala jsem zrovna na skeetu, prostě jsem nepřemýšlela, jestli skeet nebo trap. Myslím si, že je to originální sport, ne každý to dělá. V jedné položce je 25 terčů, zavodí se na 125 terčů, takže pět položek. Na každém stanovišti se střílí trošku jinak a hlavní je asi trefit terč," sdělila Natálie Bravencová, sportovní střelkyně.

Držitelka stříbra z mixu a bronzové medaile z mistrovství České republiky trénuje třikrát týdně.

"Mně se tady moc líbí. Střelnice by asi ani nemohla být někde uprostřed města. Já si myslím, že tu máme všechno," sdělala Natálie Bravencová sportovní střelkyně.

To jsou vlastně ekologické terče španělské výroby, jsou velice kvalitní. Stačí jeden brok, aby z něj odpadl viditelný úlomek a to je vlastně zásah.

Všechny disciplíny si pod odborným dohledem může vyzkoušet úplně každý. Vzhledem k profesionálnímu prostředí tak může být střelba velkým zážitkem.

Ted nam odjel Jirka Lipták, olympijský vítěz z Tokia, navíc budou s Ondrou Tomečkem jsou nominováni na olympiádu do Paříže, takže ty hvězdy tady máme a veřejnost s nimi tady může potkávat," řekl řekl Petr Hrdlička trenér, bývalý reprezentant v trapu.

Podle provozního řádu si zájemci mohou vybrat ze tří pracovních dnů. Od prvního dubna je legendární přírodní stadion pro veřejnost otevřený i v sobotu dopoledne.




Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

ARENCOM TEAM s.r.o. - 01
Olší
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu