Útulek MP Brno funguje i díky darům od veřejnosti

  • 16. dubna 2024,
  • 19:59,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Útulek pro opuštěná zvířata ve správě Městské policie Brno je jedním z míst, kde končí zatoulaní psy a kočky. Díky sbírce a darům od milovníků zvířat, kteří chtějí pomoci, dokáže poskytnout ideálně dočasný azyl plný hraček a dostatku potravy i pomůcek.

Reklama

Opuštěným zvířatům, která se v řadě případů dostala do rukou městské policie, poskytuje domov útulek v Komíně. Kvalitní péče o psy a kočky v tomto zařízení by nebyla možná bez příspěvků dárců. Ti, co si vyloženě nemohou odvést zvíře domů, ale chtějí pomoci, by však měli prvně zvážit, jaký dar bude nejvhodnější.

“V podstatě nestává se nám, že by úplně dělali chyby v těch darech, co nám nosí, akorát třeba u pejsků my krmíme jednou značkou granulí, tak jsme rádi, když přinesou zrovna tady tu značku, protože těm pejskům nějaký to střídání těch značek způsobuje střevní problémy,” uvedla Magdalena Rozsypalová, zástupkyně vedoucí, Útulek MP Brno.

Pro kočky naopak mohou dárci zvolit krmivo dle svého uvážení. Zájemci o přispění rozhodně neudělají chybu, když si před nákupem darů prohlédnou webové stránky útulku.

“Na webových stránkách máme seznam věcí, které uvítáme nejvíce. Jsou to buď materiální dary nebo odkaz na finanční sbírku,” doplnila vedoucí útulku Petra Volešová.

“Teďka jsme dělali takovou statistiku za rok 2023, tak finanční hotovost, kterou nám přinesli přímo sem na útulek, tak byla asi 70 000 a za rok 2022 90 000. Plus teda ještě máme samozřejmě účet, tam nám posílají peníze, tam jsou ty částky větší,” doplnila Magdalena Rozsypalová, zástupkyně vedoucí, Útulek MP Brno.

Díky těmto penězům mohly být například vybudovány dva nové výběhy pro psy a pokud půjde vše podle plánu, budou doplněny o překážky a další prvky pro jejich sportovní vyžití. Mezi vhodné materiální dary patří například hračky, škrabadla či písek pro kočky. Pejsci zase milují plyšové hračky, balonky a řadu dalších pomůcek, kterých jsou obchody s pečovatelskými potřebami plné.

“Využijeme i vodítka a obojky. Radši bychom třeba, kdyby nám nosili na větší pejsky, protože těch tady bývá víc a bývají tady i delší dobu. Ti malí pejsci chodí do adopce rychle, takže kdyby nám chtěl někdo donést třeba obojky, vodítka, koše, tak na ta větší plemena,” řekla Magdalena Rozsypalová, zástupkyně vedoucí, Útulek MP Brno.

Útulek, který je zřizovaný Městskou policií Brno pečuje aktuálně zhruba o 35 psů a o trochu méně koček, těch je zhruba kolem dvaceti. Kapacitu má sice útulek větší, ale všichni milovníci zvířat si jistě přejí, aby se nová zvířata v útulku nezdržela dlouho a našli se pro ně hodní a milující majitelé.




Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu