V ulici Řípská se buduje nový semafor

  • 24. dubna 2024,
  • 0:10,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Na křížení ulic Řípská a Šmahova momentálně platí uzavírka. Město Brno zde buduje nový semafor, chodníky i autobusouvou zastávku. Dopravní omezení v místě potrvá do konce června.

Reklama

Od osmého dubna začaly práce na rekonstrukci křižovatky s ulicemi Řípská a Šmahova v brněnské Slatině. Pro řidiče to znamená úplnou uzavírku a volbu jiné objízdné trasy. Dopravní omezení se dotkne také parkovacích ploch v ulicích Ponětovická a Šmahova. Smyslem rekonstrukce je vybudování semaforu. Díky němu bude místo bezpečnější a přehlednější.

Petr Semrád (SOCDEM), místostarosta MČ Brno-Slatina: „Stavba je rozdělena do dvou etap, kdy je v prvním etapě uzavřen úsek na Šmahové v úseku Řípská a Ponětovická. V druhé etapě by měla být uzavřena ulice Šmahova u střední polygrafické školy, a to jen o víkendech. Objízdné trasy stanoveny nejsou, nicméně řidiči jezdí po ulici Křehlíková, ulicí Rájem a Za Kostelem.“

S další změnou se řidiči setkají v ulici Šmahova, kde mezi ulicemi Moutnická a Křehlíkova je dočasně povolený obousměrný průjezd.

Petr Semrád (SOCDEM), místostarosta MČ Brno-Slatina: „Má tu vzniknout nová zastávka, nové přechody i chodník. Vše je za účelem bezpečnosti. Dříve tu byla klasická neřízená křižovatka bez semaforů, kde řidiči jezdili na značky.“

Řidiči by mohli křižovatku opět využívat na konci června letošního roku, to by měla uzavírka skončit. Investorem akce je město Brno.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Ing. Ivan Vašíček - 01
Zhoř
od 33 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu