Prima Fresh festival přílákal na Špilberk milovníky jídla

  • 27. května 2024,
  • 13:09,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Atmosféru i kuchyni nejlepších českých restaurací měli Brňané o víkendu možnost ochutnat na Prima Fresh festivalu. Areál hradu Špilberk se zaplnil stánky s jídlem a pitím a nechyběl ani doprovodný program. Ať už šlo o kuchařské show nebo živé rozhovory s osobnostmi, rozhodně to byl víkend plný zážitků.

Reklama

Hrad Špilberk se o víkendu zaplnil desítkami stánků s jídlem a pitím, které do Brna přivezl další ročník Prima Fresh festivalu. Návštěvníky čekal kromě dobrot také bohatý doprovodný program. Na hlavním pódiu si mohli například vychutnat kuchařskou show Zdeňka Pohlreicha.

Zeptali jsme se ho, zda si myslí, že se díky jeho receptům podaří lidem doma uvařit stejně dobré jídlo jako to, které na konci jeho show přistálo několika šťastlivcům na talíři.

“Já doufám, že ne. Protože jinak by k nám nikdo nechodil. Ale to je úplně jiná disciplína. Vaření doma a vaření v restauraci jsou dva úplně jiný světy. Takže doma zjednodušeně řečeno nikdy neuvaříte takový jídlo, jako v hospodě,” uvedl šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Během rozhovoru nám také mistr prozradil, že má velmi pozitivní vztah k Brnu.

“Já jsem latentní Brňák. Já jsem jako dítě, protože jsem tady měl kousek rodiny z tátový strany, tak my jsme tady vždycky trávili vánoční svátky . Tátova sestra se provdala do Brna a já na to mám skvělý vzpomínky jako kluk, to jsem miloval,” uvedl šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Dalším hostem festivalu, který si pestrou nabídku pokrmů užíval, byl například bývalý fotbalista a spisovatel Petr Švancara.

“Myslím si, že se tady dá přibrat, ale dá se tady najíst i zdravě. Takže to jsou všechno věci, který určitě já ochutnám. Já si nikdy nedávám víc porcí a opravdu se snažím třeba 10-15 věcí tady ochutnat… to tady mám prostě strašně rád. Ale hledám to, co třeba ne tak často jím,” uvedl bývalý fotbalista Petr Švancara.

Výhodu měli na festivalu ti, do kterých se toho, jak se říká, hodně vejde, protože ti toho mohli ochutnat nejvíce. Jako například „Maxijedlík“ Jaroslav Němec, který se účastní různých soutěží v pojídání.

“Já už jsem byl na mnoha festech, jdu dneska na další fest a tenhle jsem si nemohl nechat ujít, protože jsem velký příznivce pana Pohlreicha, teď jsme se tady bavilli, my se trošku známe. A já si to užívám a už mám asi čtvrtý jídlo a doufám, že to tady všecko ochutnám,” popsal „Maxijedlík“ Jaroslav Němec.

Během sobotního dopoledne to chvíli vypadalo, že návštěvníky vyžene prudký déšť, ale jejich touha zažít ochutnávku špičkové gastronomie byla naštěstí silnější.

“Musím říct, že minulej díl, vlastně minulej rok se velmi podařil. Proto jsme velmi rádi ten festival udělali znovu. Trochu nás školí počasí, to musím přiznat. Ale musím říct, že Brňáci anebo vůbec Jihomoravané jsou obrovsky odolnej národ, protože i v tomhle počasí, který tady před chvilkou bylo, tak vlastně tady zůstali, užívají si festival dál, a já za to moc děkuju. A opravdu velkej respekt k nim,” uvedl pořadatel festivalu Petr Jirásek.

Prima Fresh festival nabídl návštěvníkům nejen dobré jídlo, ale také atmosféru vyhlášených restaurací jako je například Café Imperial, Long Story Short, brněnský Element nebo pražský Alcron.

“Já musím říct, že jsem ještě neměl čas na žádným díle si opravdu sednout do tý restaurace a zažít to, jaký to je sedět v tom Alcronu a přitom být v Brně. A musím říct, že to je úžasnej zážitek. Mám teď za sebou první chod, strašně se těším na další,” Řekl Petr Jirásek, pořadatel festivalu.

A kde se stánky restaurací, vinařství, pivovarů a dalších prodejců objeví příště? Letos ještě na festivalu v Pardubicích a Kroměříži.




JARA stavební společnost, s.r.o. Vyškov
Vyškov
od 30 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

GWA personnel s.r.o. - 001
Rajhrad
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu