Přístavní ulice získala nové semafory

  • 6. června 2024,
  • 17:37,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

V uplynulých měsících probíhala rekonstrukce Přístavní ulice. Jejím smyslem bylo zvýšit bezpečnost v lokalitě. Řidiči zde nově narazí na semafory. Novinkou je také zjednosměrnění ulice Hrázní.

Reklama

V letošním roce probíhala rekonstrukce křižovatky Obvodová a Přístavní v brněnském Bystrci. Důvodem byla především bezpečnost v místě. Proto zde přibyly zcela nové semafory, díky kterým budou mít řidiči jednodušší odbočování, které bylo hlavně během špiček problematické. Ocení je také chodci, pro které je teď přecházení přes rušnou komunikaci bezpečnější.

Filip Poňuchálek, tiskový mluvčí Magistrátu města Brna: „Práce zde skončily na konci května, s tím, že do zkušebního provozu to bylo uvedeno poslední květnový víkend.“

Další novinkou pro řidiče je zjednosměrnění ulice Hrázní. Řidiči by proto měli sledovat dopravní značení.

Filip Poňuchálek, tiskový mluvčí Magistrátu města Brna: „V posledních týdnech jsme se věnovali opravě a úpravě křižovatky Obvodová a Přístavní. S tím, že zde přibyli nové semafory, které zde dříve nebyly. Zároveň zde přibyli řadící pruhy, tudíž pohyb chodců a provoz je bezpečnější. Nově je zjedosměrněna ulice Hrázní, tudíž se chodci i auta dostanou směrem k plážím jen v jednom směru.“

Zjednosměrnění ulice Hrázní má za cíl zklidnit množství dopravy u brněnské přehrady. Náklady stavby přesahují částku 29 milionů korun. Rekonstrukce probíhala od 11. března letošního roku.




MIDAHO, s.r.o. - Popůvky
Popůvky
od 30 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

LUXUS Service, s.r.o. - 01
Kuřim
od 19 300 do 20 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu