Kapely J.A.R a Monkey Business rozezpívaly plné tribuny v Řečkovicích

  • 18. června 2024,
  • 17:47,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Řečkovický amfiteátr po kompletní rekonstrukci zahájil první plnohodnotnou sezonu. A na severu Brna zažili po delším čase mimořádnou událost. Na podiu vystoupily dvě významné české kapely Monkey Business a J.A.R. Areál s kapacitou dva tisíce návštěvníků byl zcela zaplněný.

Reklama

V oranžovobílé teplákovce populární zpěvák Matěj Ruppert pozdravil řečkovický amfiteátr. Po krátké rozpravě se svojí kapelou Monkey Business rozjel parádní devadesátiminutovou show.

„Já mám Brno strašně rád, takže já jsem se těšil velice. Máme tady spoustu kámošů, který tady doufám dneska budou, navíc koncert je s bratrskou skupinou J.A.R., takže jsme se těšili jak na Brno, tak na kluky," sděluje Matěj Ruppert, zpěvák Monkey Business.

Zazněly známé hity i písně z připravovaného alba Když múzy mlčí. V Brně Ruppert zazpíval s Terezou Černochovovou, která je součástí kapely v posledních letech.

„Já jsem tady úplně poprvé a působí to na mě krásně. Je tady příjemně, máme vychlazenou plzeňskou dvanáctku, takže teď ještě odehrát ten koncert. Když vyjde počasí, jakože dneska vyšlo, tak je to pro lidi má to jedinečnou atmosféru a tenhle prostor je na to úplně mimořádně vhodný,“ přibližuje náladu v zákulisí Matěj Ruppert, zpěvák Monkey Business.

Koncert hostil prostor bývalého pivovaru u místní radnice. Za 40 milionů tu Brno s přispěním městské části nechalo přestavět celý areál. Důležitý společenský prostor Řečkovic a Mokré Hory žije od jara do podzimu divadlem a dalšími událostmi prakticky pořád.

„Jdeme takovou střední cestou, kdy kombinujeme naše akce, které pořádá radnice jako tradiční hody, dětské dny, ale když se objeví taková příležitost, tak si myslím, že dobré po ní sáhnout. To je pro nás krásný milník. Koncert je až do 23. hodin, máme lehkou výjimkou z nočního klidu, takže věřím, že se lidé budou dobře bavit,“ sděluje Marek Viskot (SOCDEM), starosta MČ Brno-Řečkovice.

Nově vybudované tribuny, které od letoška plnohodnotně slouží, zaplnily asi dva tisíce diváků. Řada z nich přišla už hodinu před koncertem a na své oblíbence se Brňané nemohli dočkat.

„J.A.R. mám hodně rád a navštěvuju koncerty často. Je to prostě stará škola, to mě baví,“ povídá fanoušek Ondřej.

„Jak moc se těšíte na koncert tady amfiteátru v Řečkovicích? Strašně moc, já jsem tady poprvé na tomto koncertě. No Monkey Business, každopádně Monkey Business, já je miluju, těším se na ně,“ hlásí fanynky Jana a Eva.

„Pro mě JAR jednoznačně, na tom jsem vyrostl, mydlí to a prostě mám to rád. Oni jsou takoví správní úchyláci,“ doplňuje fanda David.

Druhou polovinu koncertu ovládla právě Jednotka akademického rapu. Textař a rapper Oto Klempíř před koncertem netušil, co od fanoušků a prostředí na severu Brna očekávat.

„Nikdy nevíš, co tě tam potká a v tom je to strašně dobrodružné. Amfiteátr má úžasnou energii. Když zabřednu do východní filozofie, ten Feng-šuej on po těch schůdcích toho amfíku stéká na podium, tam se vyrotuje a vrací se zpátky. Je to takový mystický prostředí takového energetického toku, na to se těšim, jestli to proběhne nebo ne,“ popisuje specifičnost veřejných vystoupení Oto Klempíř, raper a textař J.A.R.

Program na Palackého náměstí je pořádně nabitý. Za Kostelem svatého Vavřince se v létě mimojiné odehrají dva vícedenní hudební festivaly, připravené je letní kino a samozřejmě tradiční srpnové Vařinecké hody. 




Město Velké Opatovice - místo výkonu práce Velké Opatovice
Velké Opatovice
od 20 130 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

D.I. SEVEN, a.s. - Blučina
Blučina
od 140 Kč/hod.

Detail

Ing. Čeněk Čechovský - novinový stánek
Hodonín
od 20 500 do 23 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu