Letiště Brno je připraveno na letošní sezónu

  • 1. července 2024,
  • 18:07,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

V nejbližších měsících bude řada letišť praskat ve švech. Tisíce lidí totiž vyrazí na dovolenou, nejčastěji k moři. Brněnské letiště v Tuřanech už je na tento nápor připraveno a očekává jednu z nejúspěšnějších letních sezón.

Reklama

Brněnské letiště v Tuřanech je připraveno na vypuknutí letošní letní sezóny. Podle počtu naplánovaných letů od dopravců by mohla být přibližně o 14% úspěšnější než sezóna loňská. V červenci a srpnu by mělo být odbaveno zhruba 180 tisíc cestujících za měsíc.

“Když k tomu připojíme naši pravidelnou celoroční dopravu, tím je Londýn Stansted, Milán Bergamo… by mělo být nejen přes letní sezónu, ale velmi pravděpodobně bude pokračovat i přes zimu. A v zimní sezóně se nám k tomu přidává i ta dálková doprava. Tak, jak bylo v loňském roce Thajsko, tak letos bude i Thajsko a i Mauricius,” uvedl Radek Lang, vedoucí úseku Přepravní provoz LETIŠTĚ BRNO a.s.

Což se také promítne do letošních čísel. Je tedy reálné, že se letošní počty odbavených cestujících vyšplhají až k 800 tisícům. Na takový počet cestujících však musí být letiště dobře připraveno.

“My se připravujeme co nejvíce můžeme na tu letní sezónu a pokud ta prognóza je taková, že by ta další sezóna alespoň stejně velká, tak zareagujeme například tak, jako letos – parkoviště, odbavovací plocha, nějaké dílčí rekonstrukce v terminálu… na nějaké další rozšiřování, třeba přístavbu odletového terminálu, tak v tuto chvíli plány do budoucna samozřejmě jsou, ty musí být, ale zatím se k dalšímu rozšiřování nepřistupuje,” řekl Radek Lang, vedoucí úseku Přepravní provoz LETIŠTĚ BRNO a.s.

Mezi zmiňovanými úpravami je i reorganizace parkoviště a jeho zvětšení o další parkovací místa, kterých by v letošní sezóně mělo dohromady být 3000. Snahou vedení letiště je také zajistit, aby se cestující při příjezdu na parkovišti lépe orientovali. A jak se na letišti líbí těm, kteří jeho služby využívají?

“Tady na letišti je asi nejlepší letiště v Česku, za mě. Protože v Praze jsou velký fronty a je tam hodně lidí a tady v Brně je málo lidí,” řekl Jan Jelínek, cestující.

Je to tu takové trošku menší, ale vůbec to neubírá na kvalitě, tak bych to asi řekla” uvedla Martina Pazderníková, cestující.

To se ovšem během července a srpna změní. Kromě navýšení počtu letů, kterým reagují dopravci na rostoucí poptávku, přibyly také 4 nové destinace, do kterých je z Brna možné letět. Jedná se o 2 nové destinace v Turecku, Izmir a Dalaman, dále o jednu v Itálii – Sicílie Comiso a nakonec Marsa Matrouh v severním Egyptě - což by měl být podle cestovních kanceláří hit letošní sezóny.




JARA stavební společnost, s.r.o. Vyškov
Vyškov
od 30 000 Kč/měsíc

Detail

DOZETR s.r.o. - 01
Vojkovice
od 30 000 do 48 000 Kč/měsíc

Detail

Zemědělské družstvo Sebranice - místo výkonu práce - Velkokapacitní kravín Svitávka
Svitávka
od 30 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu