Most v Tasovicích je v rekonstrukci, řidiči neprojedou

  • 25. června 2024,
  • 19:24,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

V Tasovicích právě probíhají práce na rekonstrukci mostu. Řidiči by tak měli počítat s uzavírkou, ta sice 28. června skončí, nicméně určitá dopravní omezení budou probíhat až do konce července, to by měly práce na rekonstrukci mostu definitivně skončit.

Reklama

Most v Tasovicích přes řeku Dyji je už od března v rekonstrukci. Příčinou je jeho nevyhovující technický stav, proto Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje přistoupila k jeho renovaci. Pro řidiče to znamená úplnou uzavírku.

Jaroslav Charvát, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Ten most není úplně v nejhorším stavu, to znamená ve stupni 4. Byly zde ale špatné mostní závěry a komfort jízdy nebyl vyhovující. Proto jsme vyměnili mostní závěry i bezpečnostní zádržný systém.“

Na mostě budou nové chodníky i nový povrch vozovky. Jelikož se jedná jen o stavební úpravu, zůstanou parametry mostu zachovány.

Jaroslav Charvát, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Objízdná trasa vede přes Znojmo, přes Čaratice a řidiči tak přijedou z druhé strany. Tato komunikace není nějak vytížená a objížďka nedělá problém ani družstevníkům.

Uzavírka na mostě by měla skončit 28. června, tím ale dopravní omezení nekončí. Až do konce července zde budou silničáři dělat dokončovací práce. Řidiči tak v místě narazí na rychlostní omezení a pracovníky stavby.




Město Velké Opatovice - místo výkonu práce Velké Opatovice
Velké Opatovice
od 20 130 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

HEXADATA s.r.o. - 001
Rajhrad
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu