Herec Tomáš Jeřábek a jeho vztah k divadlu

  • 30. srpna 2024,
  • 18:25,
  • Brno,
  • Jan Kruba

Tomáš Jeřábek, který získal ocenění Českého lva za seriál Volha, rád navštěvuje Moravu.

Reklama

Herec Tomáš Jeřábek k nám na Jižní Moravu rád podniká výpravy za vínem. Zejména vinařství Spielberg v Archlebově, v srdci Moravského Toskánska mu přirostlo k srdci. Zde nám také poskytl rozhovor o své herecké pouti.

“ Já jsem sportoval, jsem si nikdy nemyslel, že by mne někdy vůbec zajímalo divadlo a pak jsem měl takový to období, kdy jsem se tak jako poflakoval po svém rodném Kolíně, odchytla mně sousedka a dotáhla mně do ochotnickýho souboru, že jim chybějí lidi. A tam to nějak trošku začlo,” vzpomíná Tomáš Jeřábek, herec.

Tomáš brzy přesídlil do generačního souboru, kde se seznámil s autorskou tvorbou.

Tehdy v něm uzrála myšlenka přihlásit se na pražskou Divadelní fakultu Akademie múzických umění.

“Já jsem dělal přijímačky i na činohru i na alternativu A na činohru mně nevzali, na alternativu jo, a jsem za to do teď rád,” upřesnil Tomáš Jeřábek, herec.

Katedra alternativního divadla vzdělává studenty nejen v úzkém prostoru činoherní tvorby.

“ Je dobrý, že si člověk jako čuchne ke všemu. My jsme měli loutky, my jsme měli, pohybový věci jsme dělali, hodně jsme se věnovali i hudbě a pak byl samozřejmě i prostor pro to herectví že jo,” řekl Tomáš Jeřábek, herec.

K loutkám a k dětem má Tomáš Jeřábek vřelý vztah.

“Ze začátku jsem dělal dost loutkový představení. A vlastně mně to baví doteď . Já jsem si jeden čas říkal, že bych si udělal nějaký svoje loutkový představení pro děti, že bych ve volném čase tak jako zahrál tohle. Není na to bohužel moc času,” vysvětlil Tomáš Jeřábek, herec

V současnosti je v angažmá v ikonickém Dejvickém divadle, ale můžete ho vidět i jinde.

“Jsem ještě v divadle Vosto5, což je takové naše generační školní divadlo.

A do toho jsem třeba ještě hrál v Činoherním klubu, ale tam už z časových důvodů teďka nejsem. A do toho točím seriál, budu točit film, je toho jako dost,” dodal Tomáš Jeřábek, herec.

Tomáš Jeřábek do angažmá vlastně nikdy nechtěl. Na “volné noze “ byl spokojený. Ale když přišla nabídka z Dejvického divadla, neváhal a přijal.

“Ten kolektiv je fakt dobrej a jeho největší devíza je ta, že všichni ty lidi maj chuť pracovat. Což ve všech divadlech není. Stačí třetina herců, který řikaj aaa zase todle, zase todle, zase todle…. Tam prostě ne,” upřesnil Tomáš Jeřábek, herec.

Na závěr jsme se zeptali, jak plánuje svoji budoucnost.

“Mít hezkej domek v šedesáti, což je za 10 let a pít dobrý vína, v rozumným množství, tak jako odpočívat, číst všechny ty knížky a koukat se na všechny ty filmy, který jsem ještě neviděl a jednou za čas domluvit nějakou rozhlasovou hru abych si vydělal nějaký peníze.” Dokončil Tomáš Jeřábek, herec

Takhle vidí Tomáš Jeřábek svůj podzim života. A nám nezbývá než popřát, ať se mu jeho plány beze zbytku podaří uskutečnit.




AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

Tomáš Hylš - místo výkonu práce Boskovice, Blansko
Boskovice
od 26 000 Kč/měsíc

Detail
Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu