O dalších pítkách ve městě rozhodne i anketa

  • 10. září 2024,
  • 18:00,
  • Brno,
  • Eva Meissnerová

Mlžítka osvěží, a veřejná pítka s pitnou vodou pomáhají v létě zahnat žízeň. Město Brno spustilo anketu, aby zjistilo, zda obyvatelé vědí o síti pítek a mlžítek ve městě a zda jim důvěřují.

Reklama

Letní dny ve městech bývají často velmi horké. Brno proto nechalo vybudovat síť pítek s pitnou vodou a mlžítek, která je mají obyvatelům zpříjemnit. Vědí ale lidé, kde se pítka nacházejí, a mají v ně důvěru? Město to chce zjistit prostřednictvím ankety, do které se lze zapojit až do 30. září 2024

Pítek městských je zhruba 31 a těch soukromých máme zhruba 20. Je to ekologičtější, zvyšuje to, nějakým způsobem komfort ve městě a na místech, kde třeba lidé sportují, tak nemusí sebou nosit plastovou láhev a můžou se napít například třeba u cyklostezky nebo u dětského hřiště,” uvedl brněnský radní pro participaci Petr Bořecký.

Přítomnost pítek na více místech by byla jistě mnohými vítána.

Podle dat, které evidujeme, tak se teplota zvyšuje. Od roku 92 se zvýšila zhruba o jeden a půl stupně a ty pítka určitě je dobré budovat proto, aby se lidé mohli osvěžit a měli ten komfort výrazně lepší,” doplnil Petr Bořecký.

K tomu, do jaké míry občané Brna pítka opravdu využívají, kde by si přáli další, a zda vůbec vědí, kde se ta již existující nacházejí, se lze vyjádřit prostřednictvím ankety na damenavas.cz/ankety.

Co se týče té informovanosti o využívání pítek a vůbec o informování, kde ta pítka jsou, tak tam trošičku s tím teďka bojujeme nebo pracujeme a je to jedna z věcí, na kterou se právě zaměřujeme v anketě ohledně pítek,“ dodal Petr Bořecký.


ANKETA

Městská anketa je anonymní a nezabere více než osm minut. Dává vedení města zpětnou vazbu a různým skupinám obyvatel Brna možnost vyjádřit svůj názor a ovlivnit jak plánování, tak realizaci některých projektů.




DIOL družstvo Vyškov
Vyškov
od 120 Kč/hod.

Detail

ICM Bohemia Group s.r.o. - Pasohlávky
Pasohlávky
od 23 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Ing. Čeněk Čechovský - novinový stánek
Hodonín
od 20 500 do 23 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu