Kus lesa v rušném městě nabízí lesopark Akátky

  • 6. srpna 2019,
  • 20:56,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Naučnou stezku nebo lesní dětská hřiště. To nabízí lesopark Akátky, který se nachází v kopci mezi brněnskými městskými částmi Vinohrady a Židenice. V letních měsících zde ve stínu stromů mohou trávit odpoledne rodiny s dětmi, senioři i sportovci.

Reklama

Pokud se toužíte projít ve stínu mezi stromy, nemusíte hned vyjíždět na okraj Brna. Stačí vyrazit například do lesoparku Akátky v Židenicích. Naleznete zde například hned několik druhů dřevin.

Jedná se tady o směs, především listnatých stromů, ať už jsou to javory, jasany, lípy, duby, ale máme tady I část, kde je čistě třeba borový les” Pavel Jordán technický pracovník, Lesy města Brna.

V lesoparku se nacházejí i dětská hřiště, kde mohou děti využít houpacího koně nebo horolezeckou stěnu.

V minulém roce přibylo na hřištích nové vybavení a areál tak tvoří prostor v přírodě, kde si mohou děti bezpečně hrát.

“Maminky nemusí mít strach, že dítě vběhne někde pod motorové vozidlo a podobně a můžou tady se v klidu s těmi dětmi pobavit a rekreovat. Pavel Jordán technický pracovník, Lesy města Brna.

Kromě využití hřišť či laviček pro klidné posezení pod stromy se mohou návštěvníci vydat i na naučnou stezku. Na deseti cedulích naleznou informace o lesnické činnosti.

“Ten návštěvník I ty děti se dozví co se v lese všechno odehrává vlastně od semínka stromů až po nábytek, který se potom z pokácených stromů vyrábí.” Pavel Jordán technický pracovník, Lesy města Brna.

I během procházky po jeden a půl kilometru dlouhé stezce si především menší děti přijdou na své.

Na té stezce navazují taková dvě zákoutí, kde je ten mobiliář vyloženě pro malé děti. Je tam nějaké pískoviště, houpačky, pérové koníky a tak.” Pavel Jordán technický pracovník, Lesy města Brna.

Stezka je schůdná s kočárkem i na kole. K odpočinku je pak v lesoparku k dispozici hned několik laviček. Návštěvníci se sem mohou vydat kdykoliv. Jana Holubová, televize Brno 1.




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu