Aplikace zve k odhalení skrytých příběhů měst

  • 8. srpna 2019,
  • 14:16,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Zajímavými místy nejen Jihomoravských měst provádí rodiny s dětmi aplikace Skryté příběhy. Zábavnou formou se tak děti poučí o historii a odkryjí záhady významných událostí dob minulých. Hned několik tras je možné projít například ve Znojmě i v Brně.

Reklama

Zajímavými místy po Jihomoravském kraji i dalších městech ČR pomáhá provést aplikace Skryté příběhy. Nabízí především dětem možnost nahlédnout do historie a zábavnou formou prozkoumat např. městské památky.

"Třeba Znojmo je jedno z měst, kde jsou hned 3 trasy, takže to je skoro nejhustější zastoupení příběhů z hlediska měst. V Brně jsou 3 trasy a letos jsme přidali asi další 4, které jsou také v Jihomoravském kraji," řekl Dalibor Naar, spoluautor hry, Skryté příběhy.

Např. ve Znojmě mohou díky jednomu z příběhů návštěvníci odhalit Záhadu Psí věže. Stačí navštívit uvedená stanoviště, poslechnout si vyprávění a splnit jednoduché úkoly.

"Na trase Záhada Psí věže děti poznají celé historické centrum města. Ta trasa měří zhruba 4 kilometry. Ale myslí i na to, aby si rodiny s dětmi měly kde odpočinout, tedy nevede jen historickým centrem, děti se podívají třeba i do parku," řekla Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí, město Znojmo.

Příběh je situován do roku 1926, kdy bylo Znojmo povýšeno na královské město. Děti mají během cesty za úkol vytyčit hranice původního města.

"Mohou se těšit na to, že uvidí třeba Znojemský hrad, kostel sv. Mikuláše, rotundu sv. Kateřiny, podívají se právě ale i do městského parku a ta trasa potom končí u kostela sv. Michala na Jezuitském náměstí," řekla Zuzana Pastrňáková.

Aplikace nabízí po celé republice 140 příběhů. Jedním z těch brněnských je Jošt a smrtící mošt, ve kterém uživatelé řeší smrt císaře Jošta. Další brněnské příběhy nesou názvy Hon na Edisona nebo Mamutí problém a nabízejí rodinám s dětmi variantu, jak strávit hezké odpoledne v moravské metropoli.




V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu