Do konce září je zavřena část ulice Kamenice

  • 8. srpna 2019,
  • 14:16,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Část ulice Kamenice nedaleko nemocnice v Bohunicích je až do konce září uzavřena. Kvůli výstavbě Simulačního pracoviště Lékařské fakulty Masarykovy univerzity musejí řidiči lokalitu objíždět a posunula se také autobusová zastávka. Uzavírka však nepřinesla výrazné zhoršení provozu.

Reklama

Až do konce září je uzavřena část ulice Kamenice v Bohunicích. V dané lokalitě se totiž staví simulační středisko Fakulty lékařské Masarykovy univerzity.

"Probíhá výstavba lávky přes celou ulici a z bezpečnostních důvodů není možné, aby jezdila auta a nad nimi se stavělo," řekl Antonín Crha, starosta, Brno - Bohunice.

Řidiči, ani cestující MHD, se ale nemusí obávat, že by se nedostali na nejexponovanější místa v Bohunicích, tedy do kampusu či nemocnice.

"Oba vstupy z ulice Kamenice jsou přístupné. Průjezd tou stavbou je samozřejmě dočasně zakázaný. Průjezd je povolen pouze vozům MHD, Dopravnímu podniku, FN Brno, záchranným vozům a vozům věznice," řekl Pavel Žára, tiskový mluvčí, FN Brno.

Uzavřenou komunikaci mohou řidiči objet po Jihlavské a Akademické ulici. V této lokalitě zatím nevznikají v souvislosti s uzavírkou žádné výrazné dopravní problémy. Ani co se týče MHD.

"Autobusovou dopravu to zásadním způsobem neovlivní, možná trochu zpozdí, protože ta ulice je pro MHD průjezdná na semafor, pouze zastávka byla o kousek posunuta," řekl Antonín Crha.

Na autobus tedy cestující nastoupí zhruba o 200 metrů jinde, než byli zvyklí. Středisko, které se v místě staví, by mělo být hotovo v polovině příštího roku.




Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu