Rekonstrukce Veveří by mohla začít v dubnu

  • 9. srpna 2019,
  • 9:11,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Jezdí tu tisíce aut tramvaje a noční autobusy. Veveří patří k nejvytíženějším komunikacím ve městě, což se na jejím stavu výrazně projevuje. Brno proto připravuje její rekonstrukci.

Reklama

Jezdí tu tisíce aut tramvaje a noční autobusy. Veveří patří k nejvytíženějším komunikacím ve městě, což se na jejím stavu výrazně projevuje.  Brno proto připravuje její rekonstrukci.   

Hrbolaté silnice a rozdrolený beton podél tramvajových kolejí. Tak to nyní vypadá na jedné nejrušnějších ulic v centru. Stav ulice Veveří znepokojuje i vedení města.

,,My jsme se rozhodli v rámci toho stavu jaký tam je rozdělit tu stavbu do dvou etap. Hned v příštím roce bychom se pustili do oprav té části od Žerotínova náměstí po Grohovu. Vyměníme koleje, uděláme povrchové úpravy včetně obrubníků,” prohlásit radní Petr Kratochvíl

Brněnští radní označují opravu ulice za klíčovou. O spodním úseku mají jasno. ,,V první etapě do žádných sítí nepůjdeme. Tam chceme udělat pouze koleje. A necháme samozřejmě provoz, uliční šíři a ten profil ve stejné podobě jako dneska," je Kratochvíl přesvědčený.

Na situaci v místech, kudy prochází několik linek tramvají upozorňuje i dopravní podnik.

,, Ta trať v současné podobě je tu desítky let a je už na hranici životnosti. Proto my už dva roky plánujeme rekonstrukci, ovšem s ohledem na další investice jsme nechtěli tu situaci ještě zhoršovat. V současné chvíli musíme říct, že ta oprava je již neodkladná. I proto, aby byla trať opravená v souvislosti se stavbou Velkého městského okruhu,” potvrzuje mluvčí podniku Hana Tomaštíková

,,My na to musíme reagovat je to jedna z posledních pilířových komunikací, která vede do centra města a není opravena, takže to je ten hlavní důvod,” dodává Kratochvíl.

Rekonstrukce spodní části by mohla začít na jaře roku 2020.  Příprava etapy od Grohovy ulice po Konečného náměstí je podle Kratochvíla teprve na začátku. Stavební stroje sem přijedou nejdříve za dva roky.  




Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu