Oprava kanalizace možná ohrozí alej ve Vodově ulici

  • 14. srpna 2019,
  • 19:54,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Nejdelší lipové aleji v Brně ve Vodově ulici hrozí kvůli plánované rekonstrukci kanalizace a vodovodů zánik. Toho se děsí někteří obyvatelé. Podle městské části i Brněnských vodáren je zatím vše ve fázi investičního plánování.

Stáhnout video
Reklama

Vzrostlá lipová alej je v této městské části jednou z oáz klidu, ovšem kořeny těchto stromů částečně zapřičiˇují devastaci stávajícího kanalizačního a vodovodního potrubí. Plánovaná rekonstrukce je tak nutným krokem.

„Projekt rekonstrukce ve Vodově je v tuto chvíli v přípravě, je to investiční záměr. To kácení stromů bude posuzováno individuálně, proběhne dendrologický průzkum a samozřejmě v rámci investiční přípravy bude městská část dbát na to, aby bylo maximální množství stromů zachováno,“ uvedl Zbyněk Šolc (ODS), místostarosta MČ Brno-Královo Pole.

Vzrostlá zeleň uprostřed města má svoji nezastupitelnou funkci a pro některé z obyvatel Vodovy je vykácení lipové aleje naprosto nepředstavitelné. Vypravili jsme se na zmíněnou ulici zjistit, jaký na to mají místní názor.

V investičním plánu Králova Pole počítají s rekonstrukcí kanalizace v dané lokalitě, jak již bylo řečeno, vše je zatím ve fázi příprav.

„Vodová investice je tři až pět let, podle projektové přípravy a samozřejmě taky podle finančních prostředků. Pokud by mělo dojít k jakékoliv manipulaci se stromy, bude městská část požadovat, aby náhradní výsadba byla co nejstaršími stromy v co nejvzrostlejší podobě,“ doplnil Zbyněk Šolc (ODS), místostarosta MČ Brno-Královo Pole.

I podle Brněnských vodovodů a kanalizací bude k projektu rekonstrukce přistupováno tak, aby alej byla v co největší míře zachována i za cenu vyšších nákladů.

V brněnské Vodově ulici kácení této lipové aleje nehrozí, alespoň v příštích třech letech.




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu