Město hledá cesty, jak usnadnit řidičům parkování

  • 14. srpna 2019,
  • 20:03,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Parkovacích míst není nikdy dost a proto se i brněnské městské části snaží najít cesty, jak jich pro řidiče vytvořit více. Jednou z možností je legalizace ploch, které už občané protizákonně využívají. Dalším řešením je myslet na nová parkovací místa při rekonstrukcích ulic.

Stáhnout video
Reklama

O parkovací místa je v Brně nouze a městské části proto hledají způsoby, jak vytvořit nová parkoviště, popřípadě legalizovat plochy, které doposud nebyly k parkování určeny.

„Většinou se to děje tak, že městské části, které mají na starosti veřejný prostor, dají tip na určité místo, kde by ta parkovací místa mohla vzniknout, následně to předají na magistrát města Brna, který to posoudí, případně se vypracuje projekt a dá se také k posouzení policii ČR,“ sdělil Filip Poňuchálek, tiskový mluvčí města Brna.

Pokud potom návrh splňuje všechny požadované normy, může se začít se stavebními úpravami či změnami dopravního značení. Jednou z lokalit, kde dochází k legalizaci parkovacích míst je Ukrajinská ulice v Bohunicích. 

„My se snažíme stále reagovat na potřebu, bohužel pozemky pro výstavbu nových parkovacích míst v Bohunicích už nemáme, tak se snažíme aspoň legalizovat změnou dopravního značení ta místa, kde občané toho času parkují řekněme nelegálně nebo v rozporu s předpisy,“ uvedl Antonín Crha (KDU-ČSL), starosta MČ Brno-Bohunice.

Na jiných místech ve městě naopak místa k parkování ubudou. Bude tomu tak například v případě ulice Gorkého.
„Došlo k tomu, že se naprojektovala ta místa dle legislativních norem, ty jsou přísnější než tomu bylo dříve, a proto těch míst zhruba o třicet ubude,“ doplnil Filip Poňuchálek tiskový mluvčí města Brna.

 Díky tomu však bude v dané lokalitě naopak prostor pro výsadbu zeleně, za kterou místní obyvatelé v posledních týdnech bojovali. Právě rekonstrukce ulic jsou vhodnou příležitostí pro úpravu počtu parkovacích míst a jejich případné navýšení.




ČOS - Speciální servis s.r.o. - Tišnov
Tišnov
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

MIDAHO, s.r.o. - Popůvky
Popůvky
od 30 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu