Nadační fond Emil se spojil s válečnými veterány

  • 16. srpna 2019,
  • 18:02,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Vzájemnou podporu si podpisem memoranda přislíbili Nadační fond Emil a spolek válečných veteránů. Díky tomu budou moci vzniknout nové sportovní kluby pro handicapované a uskuteční se akce, kde si obě dvě skupiny navzájem pomohou. Memorandum podepsali zástupci organizací Pavel Zbožínek a Karel Černoch.

Stáhnout video
Reklama

Nadační fond Emil společně se spolkem Československý legionář podepsali Memorandum o spolupráci. Vznikne tak vzájemná podpora mezi válečnými veterány a handicapovanými sportovci. 

„Já myslím, že přínosem bude právě to, že se budou váleční veteráni moci zapojit do nějaké aktivní činnosti, ať už dobrovolně nebo charitativně, a víceméně si od toho slibujeme, že pomůžeme lidem, kteří mají nějaké svoje problémy, kterým čelíme i třeba my, trošku jiným způsobem, tak jim pomůžeme z organizací těch jejich akcí a aktivit a zapojíme se do jejich společenského života," uvedl Karel Černoch předseda spolku Československý legionář - SPIA Czech.
„Je to z jejich strany podpora zdravotně postižených sportovců a vidíme v této spolupráci velkou budoucnost,“ řekl Pavel Zbožínek vedoucí sportovních projektů, Nadační fond Emil.

Díky tomuto memorandu může Nadační fond Emil získat například pomoc při zakládání sportovních klubů a personální podporu. Zároveň bude moci realizovat už dlouho plánované sny.

„V tenhle okamžik zakládáme několik sportovních klubů. Rozšiřujeme tím nabídku pro zdravotně postižené. Ať je to workoutové cvičení nebo například parapaddleborading, nebo náš velký sen sledge hockey, teď po novu parahockey. Myslím si, že by si hokejové Brno něco takového zasloužilo,“ vysvětlil Pavel Zbožínek vedoucí sportovních projektů, Nadační fond Emil.

Spolek sdružující válečné veterány už teď pořádá mimo jiné spoustu sportovních akcí a kurzů. Zapojit by mohli handicapované také například do kurzů sebeobrany či školení a výcviku trenérů a vytvořit tak propojení mezi blízkými sociálními skupinami.

„Obě dvě tyto sociální skupiny něco prožily nebo něco prožívají. Mají zážitek, který se prakticky nedá nějakým způsobem pojmenovat, pokud ho nemáte jako osobní, jako vlastní, a tím si mohou mít tyto dvě cílové skupiny velmi blízko,“doplnil Karel Černoch předseda spolku Československý legionář - SPIA Czech.

Přestože v tuto chvíli míří podpora spíše ze strany veteránů k Nadačnímu fondu Emil, očekávají zástupci organizací, že přínos podpisu Memoranda bude v konečném důsledku vzájemný.




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 30 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu