Černovice připomínkují výstavbu Na Kamenkách

  • 21. srpna 2019,
  • 18:28,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Obyvatelé Černovic pod vedením městské části připomínkují výstavbu komplexu Na Kamenkách. Chtějí mít jistotu, že bude například vhodně vyřešena doprava nebo že bude v lokalitě dostatek zeleně. Na místě vzniknou nejenom byty, ale také dvě školky, park a sídla firem.

Stáhnout video
Reklama

V městské části Brno-Černovice se v tuto chvíli sbírají připomínky ke změnám územního plánu v souvislosti s výstavbou komplexu Na Kamenkách. Současná louka by se měla proměnit v bytový komplex s parkem i dvěma školkami.

"My se snažíme o to, aby to nebyla monofunkční oblast, ale aby byly i jiné funkce než je bydlení, ať už komerční prostory. Aby vznikla normální rušná městská ulice jako ta hlavní osa, kterou tam navrhujeme a pak se snažíme tam vnášet ještě možnosti nějaké pracovní, aby tam byly v tom území taky," vysvětlil Ladislav Kuba architekt a autor projektu.

K celému projektu se teď mají možnost vyjadřovat obyvatelé Černovic. Připomínky, které prozatím vedení městské části zpracovalo, se týkají tří oblastí.

"První z nich je intenzita výstavby. Že bychom rádi, aby se opravdu prověřila ta intenzita výstavby a případně se třeba kompenzovala nějakými zelenými plochami, pokud by ta intenzita byla shledána příliš vysokou. Druhou věcí je doprava a dopravní napojení, že skutečně chceme, aby to území bylo kvalitně dopravně napojeno několika způsoby, hlavně na ulici Olomouckou a Černovickou," sdělil Ladislav Kotík (Společně pro Černovice), starosta, Brno-Černovice.

S tímto dopravním napojením už autor projektu počítá a do prozatímního plánu se snažil zařadit hned několik výjezdů z komplexu. Snahou je především nezatížit ulici Charbulovu, kde je už teď výrazný provoz.

"A třetí věc je k etapizaci té výstavby, aby se začínalo skutečně od ulice Olomoucké, ne naopak," doplnil Ladislav Kotík (Společně pro Černovice), starosta, Brno-Černovice.

Dalším požadavkem městské části je vytvořit v komplexu byty větších rozměrů, 3+1 a větší, kterých je v tuto chvíli v Černovicích nedostatek. Autoři projektu zároveň pracují s cílem vytvořit dostatek zelených ploch tak, aby dokázaly zadržovat dešťovou vodu.

SYN - "My se snažíme zachytit maximum dešťové vody na střechách těch objektů, to znamená zelené střechy různé mocnosti, tak aby dokázaly tu vodu akumulovat a zbrzdit odtok vody z území," dodal Ladislav Kuba architekt a autor projektu.

Připomínky se budou projednávat na zasedání městské části a následně budou předloženy k projednání na zářijovém zastupitelstvu, kam se může kdokoliv z veřejnosti přijít k tématu vyjádřit. Následně dostane dokument k zhodnocení magistrát.




Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

Profi plech Moravia s.r.o. Němčany
Němčany
od 25 000 do 33 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu