V Husovických tunelech úsekové měření zatím nebude

  • 21. srpna 2019,
  • 18:34,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Až se v Brně po prázdninách otevře opravený Husovický tunel, čeká na řidiče několik vylepšení v podobě osvětlení, značek nebo vzduchotechniky. Budou zde instalovány také kamerové systémy, které lze využít k úsekovému měření rychlosti.

Stáhnout video
Reklama

Prázdninová komplikace v dopravě v podobě uzavřených Husovických tunelů pomalu končí. V září se rekonstruované tunely otevřou a uleví tak exponované dopravní situaci v této části Brna. Kromě jiných technických vylepšení jsou v tubusech tunelů nainstalovány také kamery, které lze využít například k úsekovému měření rychlosti.

„Pokud se bavíme o úsekovém měření, město Brno neuvažuje o tom, že bychom to zaváděli. Je to čistě ŘSD, která se s tím musí nějakým způsobem vypořádat, My jsme se o tom dozvěděli z médií a žádné další bližší technické informace ani nemáme a jak jsme řekl, ze své gesce to navrhovat určitě nebudu,” uvedl Petr Kratochvíl, radní pro dopravu, Magistrát města Brna.

Přesto, že technologie k dispozici budou, měření v Husovickém tunelu nevidí smysluplně ani pracovníci BESIPU.

„Tam bych řekl, že to smysl nemá v Brně, samozřejmě, řidiči tam mohou jet rychle ale pod tunelem je křižovatka, na které zastaví v koloně. Má to význam na všech vstupech do Brna, na výjezdu z dálnice, tak to má význam, aby došlo ke zklidnění dopravy,” vysvětlil telefonicky Pavel Čížek, krajský koordinátor, BESIP.

Před uzavřením tunelu kvůli rekonstrukci se počítalo s nejčernějšími scénáři o kolapsu brněnské dopravy. Skutečnost však byla podstatně mírnější.

„Určitě jsme očekávali všichni, že ten dopravní kolaps v té oblasti bude daleko větší. Je dobře, že se podařilo tu akci naplánovat na letní prázdniny, kdy je provoz výrazně menší, redukovaný,” sdělil Petr Kratochvíl, radní pro dopravu, Magistrát města Brna.

Kolaps sice nenastal, ale určitě se všichni řidiči těší, až se po prázdninách Husovické tunely opět zprovozní.

„Všichni počítáme, že 1. září bude tunel otevřen v tom původním stavu jako na začátku,” doplnil Petr Kratochvíl, radní pro dopravu, Magistrát města Brna.

S novým školním rokem tedy budeme moci projet rekonstruovaným Husovickým tunelem už bez omezení.




Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu