Venčení pejsků se může prodražit

  • 23. srpna 2019,
  • 16:13,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Každý správný pejskař je vybaven při venčení sáčkem. Pokud na něj zapomene, ve většině brněnských parků pak pro tyto případy sáčky k dispozici jsou. I venčení pejsků totiž má svá pravidla a jejich porušování by mohlo přijít draho.

Stáhnout video
Reklama

Doby, kdy se ve veřejných parcích téměř nedalo projít bez toho, že bychom šlápli do nějaké památky po venčeném pejskovi, jsou už naštěstí dávno pryč. Dnes si je většina majitelů psů vědoma své povinnosti ohledně úklidu po svých čtyřnohých miláčcích a správci parků v tomto ohledu na pejskaře také myslí.

Po té, co psí exkrement sebereme ze země, musíme jej někam odhodit. Pokud je v blízkosti odpadkový koš, je po problému, i když ani to nedává některým pejskařům smysl.

Zjišťovali jsme, jaká jsou tedy v Brně pravidla pro pejskaře ohledně venčení psů a jaké postihy za nedodržení jim hrozí.

"Samozřejmě majitel psa nebo osoba, která jej doprovází je povinna po něm uklidit a pokud by tak neučinil, tak může být podezřelí ze znečištění veřejného prostranství. To se zdá na první pohled jako malý prohřešek, ale pokud by to dělal každý, tak bychom město neměli hezké. V takovém případě hrozí člověku na místě pokuta až 10 tisíc korun," sdělila Tereza Kadrnožková tisková mluvčí, Městská policie Brno.

Dodržovat vyhlášku a nebo prostě jen pravidla obyčejné slušnosti se tedy vyplatí. Ovšem, co si o našem počínání okolo sebe myslí sami naši čtyřnozí miláčkové, to bychom možná ani vědět nechtěli.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu