Sportovní areál Bzzzukot se doslova mění před očima

  • 29. srpna 2019,
  • 19:13,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Areál Bzzzukot v Židenicích se stále rozrůstá o další mobiliář. K boulderové stěně a workoutovému hřišti přibylo v poslední době například veřejné osvětlení či U rampa. V areálu, který je 24 hodin denně otevřený veřejnosti, si na své přijdou jak sportovci tak rodiny s dětmi.

Stáhnout video
Reklama

Když se řekne Bzzzukot, některým Brňanům se vybaví sportovní areál v Židenicích. Během pár let zde vzniklo parkourové hřiště, boulderová stěna či U rampy pro milovníky skejtování. Původní areál židenického fotbalového klubu se začal proměňovat už před pěti lety.

"Postupně jsme získali dotaci na výsadbu zeleně, vysadili jsme tu více než sto stromů, pak jsme vybudovali takový první herní prvek, to byla boulderová stěna, následovalo parkourové hřiště, tehdy bylo druhé v celém Brně," uvedl Petr Kunc (Spolu pro Židenice), místostarosta, Brno-Židenice.

Dále došlo k rozšíření workoutového hřiště, kde je možné posilovat a provádět fitness cviky. Postupně se upravuje skejtpark, kde přibývají U rampy, což oceňují především mladí sportovci.

V areálu nedávno přibyla i lavička s možností nabíjení přístrojů přes USB i nové úsporné veřejné osvětlení.

"Je upraveno tak, že je možné ho ovládat z mobilu, reaguje na intenzitu venkovního osvětlení, je plně programovatelné, je to takový ten systém smart, kdy večer svítí jenom ta část, která se využívá a šetříme tím elektrickou energii," uvedl Petr Kunc (Spolu pro Židenice), místostarosta, Brno-Židenice.

V Bzzzukotu si užijí nejenom sportovci, ale také děti na nedávno dokončeném dětském hřišti s kovovou skluzavkou. Prostor je veřejnosti přístupný 24 hodin denně a všechny aktivity v něm jsou zdarma.

"To se týká i kulturních akcí, pokud tady pořádáme jako městská část třeba pálení čarodejnic, lampionové průvody, pivní festival, všechny tyto akce jsou vždycky zadarmo," doplnil Petr Kunc (Spolu pro Židenice), místostarosta, Brno-Židenice.

V budoucnu v areálu vznikne i kavárna a veřejné toalety. Na tuto novinku získala městská část zhruba dva miliony korun z participativního rozpočtu města Brna.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu