Opravy polikliniky na Lesné skončí v říjnu

  • 10. září 2019,
  • 14:47,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Lesná patří k nejstarším a také nejzelenějším sídlištím v Brně. Součástí rozsáhlého komplexu panelových domů jsou základní školy, plavecký bazén, ale také poliklinika. Do té město v posledních letech výrazně investuje.

Stáhnout video
Reklama

Poliklinika na Lesné slaví výročí. Od jejího otevření v sedmdesátých letech uplynulo přesně 35 roků. Vzhled budovy dlouhodobě trápil místní obyvatele, ale především pacienty a zaměstnance. Dokončení rekonstrukce se blíží.

,,Je to kompletní výměna obvodového pláště, protože ta poliklinika byla dělána z takzvaných boletických panelů které obsahují azbest. Byla vyměněna okna, zateplil jsme střechu. To znamená, že obla celé té stavby je v podstatě nový," popisuje brněnský náměstek Petr Hladík

Součástí aktuálních oprav budou i nové chodníky v nejbližším okolí stavby.

,,To co nás tam trápilo nejvíc byla energetická náročnost. Stará okna, lékařům tam foukalo. Náklady na vytápění byly enormní," vysvětluje další důvody Hladík.

,,Použité materiály by měly být moderní, takže proto si od toho slibujeme markantnější a výraznější úsporu energie," potvrzuje záměr Magistrátu Aleš Horváth, dlouholetý správce objektu.

Místo zčásti stále připomíná staveniště. Veřejnost už ale služby v budově používá. ,,Poliklinika by měla být dokončená v říjnu. My se na to chystáme a už nyní plánujeme slavnostní otevření, aby se občané mohli podívat na místnosti, které se zrekonstruovali, protože nyní kolem nich pouze chodí," přibližuje plány místostatostka Brna-severu Miriam Kolářová, kam sídliště na Lesné spadá.

Otevření by místostarostka ráda okořenila například divadelní představením či uměleckou výstavou.

,,Musíme si říct, že poliklinika obsluhuje denně stovky lidí. Jsem strašně rád, že Magistrát města Brna a úřad městské části našly prostředky a tohle umožnily," těší Horvátha.

Oprava vyjde na 120 milionů korun. Čtvrtinu zaplatí Brno-sever, zbytek Magistrát. Městu také pomohla dvacetimilionová dotace z evropských zdrojů.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu