Na dokončení budovy nádraží se intenzivně pracuje

  • 16. září 2019,
  • 18:42,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Desítky dělníků pracují v budově Hlavního nádraží na dokončení modernizace. Její hlavní část by měla být hotova v termínu, tedy spolu s koncem výluky 15. prosince. Cestující se mohou těšit na novou halu i první nástupiště.

Stáhnout video
Reklama

Patnáctého prosince se na brněnské Hlavní nádraží vrátí prozatím přesunuté spoje a s nimi i tisíce cestujících. Ty by měla přivítat nově zrekonstruovaná odjezdová hala a opravené nástupiště. Obavy, zda bude nádraží na provoz po ukončení výluky připraveno, jsou podle ředitele společnosti, která rekonstrukci provádí, zbytečné. To hlavní prý bude hotovo.

"V odjezdové hale stihneme ty činnosti, které by mohly ovlivnit pohyb osob po ukončení výluky," uvedl telefonicky Ivo Vrzal, statutární ředitel, Brno New Station Development.

"V případě nepříznivého scénáře (neúplného dokončení stavebních prací) budou učiněna taková opatření, aby se minimalizovaly negativní dopady na cestující a dokončovací stavební práce mohly být realizovány za plného provozu," doplnila Vanda Rajnochová, tisková mluvčí, České dráhy.

Cestující, kteří v tuto chvíli z Hlavního nádraží cestují, musejí prozatím procházet staveništěm. Omezení prostoru jim však nevadí a na novou podobu haly jsou zvědaví.

Plánovaný průběh rekonstrukce zdržela například nalezení kamene z doby první republiky pod mramorovým obložením nebo výměna kolejí. Chystá se i speciální osvětlení krásného stropu , jehož cena přesáhne milion korun.

České dráhy teď společně s odborem památkové péče řeší finální podobu obložení. Musí také rozhodnout, v jakých barvách bude hala vymalována

Dělníci mají před sebou ještě hodně práce i na prvním nástupišti, kde se opravuje jak samotné nástupiště, tak koleje i fasáda nad zastřešením. To by mělo být hotovo do konce října.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu