Brno koupí sportovní halu v Ivanovicích

  • 17. září 2019,
  • 16:24,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Město koupí sportovní areál v Brněnských Ivanovicích. Za pozemky zaplatí 45,5 milionů korun a zařízení sportovního areálu získá zdarma. Talentovaní sportovci tak budou mít možnost dál trénovat v kvalitním prostředí.

Reklama

Město Brno koupí fotbalové tréninkové centrum v Brněnských Ivanovicích. Areál, který poskytuje tréninkové plochy zejména pro mládežnické celky Zbrojovky Brno, by měly v budoucnu využívat mladí talentovaní sportovci i dalších fotbalových klubů.

"Město chce tento areál dál využívat pro všechny fotbalové kluby v Brně, tak aby byly pokud možno uspokojeny, nicméně prioritou bude trénování fotbalové akademie," vysvětlil Jaroslav Suchý (KDU-ČSL), radní, město Brno.

V případě, že by město tento krok neučinilo, mohla by klubová akademie Zbrojovky Brno i Regionální fotbalová akademie přijít o finance ze strany fotbalové asociace České republiky. Trénink nových talentů by pak musely zaplatit samy jednotlivé kluby, což by jejich rozpočet značně zatížilo.

"Myslím si, že by bylo ostudný, aby Brno jako jedno z osmi míst v České republice přišlo o fotbalovou akademii," uvedl Václav Bartoněk, majitel, FC Zbrojovka Brno.

Tréninkové centrum v tuto chvíli nabízí hlavní hřiště, tréninkové hřiště, zimní nafukovací halu a hlavní budovu se zázemím pro sportovce. Aby mohl být areál co nejvhodnějším prostorem pro trénink talentované mládeže, bude třeba jej dále zvelebovat.

"Už teďka víme, že bude potřeba opravit povrchy, které dosluhují a potřebujeme certifikaci, čili tam budeme muset udělat investici," doplnil Jaroslav Suchý (KDU-ČSL), radní, město Brno.

Ještě bude třeba rozhodnout, zda bude oprava pouze lokální v částce do tří milionů korun, či zda bude zahrnovat kompletní výměnu povrchů. V takovém případě by vyšla zhruba na 10 milionů korun. Pro všechny kluby využívající Tréninkové centrum v Ivanovicích bude koupě areálu ze strany města znamenat především příslib budování kvalitních tréninkových ploch a životaschopného prostoru pro zrození nových fotbalových legend.

"Změnou vlastníka je tady reálný přepoklad, že nový vlastník ke svému majetku bude přistupovat z hlediska hospodáře prostě jinak jak ten předchozí, což pro tu fotbalovou akademii je důležité, že nedojde k nějaký časový devastaci té infrastruktury," dodal Václav Bartoněk, majitel, FC Zbrojovka Brno.

Nákup centra přijde město na 45 a půl milionu korun a zařízení areálu získá zdarma. Investice se ale podle zástupců města vyplatí. Ať už kvůli udržení prestiže města nebo jako pomoc klubům i samotným mladým sportovcům.




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

ZOŠI AGRO, s.r.o. - 001
Nové Bránice
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

LODĚNICE s.r.o. Loděnice u Moravského Krumlova
Loděnice
od 21 480 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu