Nádraží u Grandu je znovu otevřeno

  • 18. září 2019,
  • 15:41,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Nádraží u Grandu už nabízí čekárnu i toalety. Po rozsáhlé rekonstrukci, která stála dopravní podnik 19 milionů korun, je teď čekání na autobus pohodlnější. Během oprav se myslelo i na handicapované.

Stáhnout video
Reklama

Toalety nebo novou čekárnu mohou nyní využívat cestující na brněnském nádraží u Grandu. Celý prostor totiž v posledních měsících procházel významnou rekonstrukcí.

"Došlo k opravě toho přístřešku, také ploch pod přístřeškem k opravě nástupišť a bylo zde doplněno zázemí pro cestující a také pro předprodejce jízdenek," uvedla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí, DPMB.

Nevzhledné stánky, které bylo možné na nádraží najít dříve, nahradila čekárna, kde se teď cestující mohou schovat před nepřízní počasí. Skla čekárny jsou zvenčí průhledná jen částečně a tak vytváří místnost prostor i pro určitou míru soukromí. Cestující jsou s novinkami vesměs spokojeni.

Při rekonstrukci dopravní podnik pamatoval i na handicapované.

"Přístup k nástupištím je nyní bezbariérový, jsou zde vodicí linie pro nevidomé a také ještě přibude 3D model s popisky v braillově písmě, tak aby se lidé se zrakovým postižením tady lépe orientovali," doplnila Hana Tomaštíková, tisková mluvčí, DPMB.

Během podzimu ještě na nádraží přibude elektronická tabule s odjezdy autobusů a s hodinami. Dosavadní opravy však stály čas i peníze a nádraží bylo ještě donedávna v provizorním provozu.

“opravy se dělaly v jarních a letních měsících a stály nás 19 milionů korun," dodala Hana Tomaštíková, tisková mluvčí, DPMB.

Denně nádražím projede až 150 vnitrostátních i mezinárodních spojů a pro takové množství cestujících zde nebylo dostatečné zázemí. Jednou ze změn, kterou lidé nejvíce oceňují je zřízení toalet, které mohou využít za poplatek 10 korun. Některým se tato částka zdá adekvátní, jiní by ocenily nižší poplatek.

I přes rekonstrukci je na nádraží stále co vylepšovat. Dopravci, kteří jej využívají, se například potýkají s nízkým počtem nástupišť. Je tak často těžké autobusy na místě zkoordinovat.




ČOS - Speciální servis s.r.o. - Tišnov
Tišnov
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

Město Slavkov u Brna - budovy s kotelnou
Slavkov u Brna
od 12 200 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu