I pocity Brňanů mají vliv na strategii města

  • 27. září 2019,
  • 16:03,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Brno má stejně jako ostatní města oblasti, na které jsou jeho obyvatelé hrdí a mají je rádi. Na druhé straně i zde existují lokality, které by Brňané rádi změnili. Všechna tato místa zachycuje Pocitová mapa města Brna.

Stáhnout video
Reklama

Co se komu v Brně líbí, na co je hrdý, co má rád a naopak, za co se třeba i trochu stydí a co by chtěl určitě změnit. To jsou hodně subjektivní záležitosti každého obyvatele nebo i návštěvníka Brna. Různých odpovědí by tedy s určitostí mohly být stovky. V ulicích Brna jsme tedy zjišťovali, která místa či oblasti Brňané zmiňují nejčastěji.

V Brně vznikla také Pocitová mapa města. Cílem projektu bylo získat od občanů názory a podněty pro možné změny veřejného prostoru v Brně. Při tvorbě této pocitové mapy byly pokládány otázky Jak se Vám v řešené lokalitě líbí, naopak místa, kde se bojíte k de si myslíte, že by mělo zůstat tak, jak je to nyní a kde by to naopak chtělo změnu. Výsledné odpovědi podle magistrátu nepřinesly nijak překvapivé výsledky.

“Spíš to bylo potvrzení toho, co tak obecně o městě víme, například to, že negativně je vnímána lokalita u Hlavního nádraží.Co bylo pro mě překvapující, bylo to, že jsme zjistili, že například obyvatelé vnímají potřebu rozvoje města, i například právě jižně od stávajícího Hlavního nádraží,“ uvedl František Kubeš, vedoucí Odboru strategického rozvoje, město Brno.

Občané také vnímají potřebu lepšího soužití třeba v oblasti ulice Cejl.

“Což je také pozitivní, protože přece jenom tato oblast má určitou nálepku negativní, která úplně nekoresponduje s tím, jak tu lokalitu obyvatelé vnímají,” doplnil František Kubeš, vedoucí Odboru strategického rozvoje, město Brno.

Cítí se tedy brňané ve svém městě bezpečně?

“Dalo by se říct, že obyvatelé se obecně v Brně cítí bezpečně, a to bez ohledu na lokalitu. Nejlépe se samozřejmě cítí v tom svém území tam, kde žijí, kde tráví většinu toho svého volného času,” dodal František Kubeš, vedoucí Odboru strategického rozvoje, město Brno.

Jak naše anketa, tak i výstupy projektu Pocitová mapa Brna potvrdily, že veřejnost má zájem nějakým způsobem spoluvytvářet svoje město a to, jak by mělo vypadat v budoucnosti. I díky podobným projektům, které vnímají a zohledňují tyto hlasy brňanů, bude snad v Brně přibývat míst, ze kterých máme pocity příjemné a uklidňující.




V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

LODĚNICE s.r.o. Loděnice u Moravského Krumlova
Loděnice
od 21 480 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu