Akce pro zdraví bývají často přehlíženy

  • 2. října 2019,
  • 15:30,
  • Brno,
  • Karolína Kozumplíková

Během posledních měsíců se v Brně objevilo několik akcí upozorňujících na rizika ohrožující zdraví občanů. Ty však chodci často přehlíží a daným problémům se pak nedostává potřebné pozornosti. Podobně na tom byl projekt Ruku na srdce.

Stáhnout video
Reklama

Zdraví na prvním místě. Na jihu Moravy se v nedávných měsících konalo hned několik preventivních událostí. Městská policie už dříve pořádala akci zaměřenou na rizika používání sluchátek při přecházení přes silnici. Siluety rozmístěné po městě upozorňovaly na nebezpečí způsobené nedostatečnou pozorností chodců.

„Nás tato problematika zajímá. Pokud mohu mluvit za naši městskou část Brno-střed, tak se snažíme být společensky odpovědnou městskou částí a zajímá nás vše, co souvisí s kvalitou života občanů naší městské části,“ říká Petr Štika, tajemník městské části Brno-střed.

Na podobné akce s důrazem na důležitost zdraví navázal také další projekt s názvem Ruku na srdce. Ten upozorňoval na nebezpečnost pro pacienty se srdečními obtížemi.

„Jedná se o akci, která má upozornit na riziko kardiovaskulárních onemocnění a rizik srdečních onemocnění ve vztahu k větší fyzické zátěži. Z tohoto důvodu organizátoři projektu umístili židle na místa, která jsou většinou vyvýšená. Na různá schodiště a podobně,” popisuje Štika

Židle poskytnou chodcům místo k sezení a odpočinku po fyzické aktivitě. Organizátoři navíc zvolili oranžový odstín, aby více upotutali pozornost. To se podle náhodně oslovených příliš nedařilo.

Akce mají v Brně tradici. Město tu nedávno zorganizovalo Brněnské dny pro zdraví a do konce října mohou zájemci navštívit například i Brněnské dny pro seniory.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

ZOŠI AGRO, s.r.o. - 001
Nové Bránice
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu