Vyhlídkové kolo na Moravském náměstí je v provozu

  • 9. října 2019,
  • 17:26,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Vyhlídkové kolo na Moravském náměstí, na které jsou Brňané zvyklí z adventu, je letos v provozu s předstihem. Už teď je možné kochat se výhledem na město z výšky třiatřiceti metrů a připomenout si zároveň významná brněnská výročí.

Stáhnout video
Reklama

Na projížďku vyhlídkovým kolem na Moravském náměstí nemusí letos Brňané čekat až do vánoc. Provoz zahájilo už teď a tak návštěvníci mohou užít nejen zasněžené výhledy ale i neméně krásný pohled na podzimní Brno. Kolo v Brně funguje už druhým rokem.

"Jednak kolo mělo velký úspěch, obyvatelé města Brna z toho byli poměrně nadšeni a tak jsme chtěli vyjít vstříc i v tomto roce a to dříve, ale zároveň jsme spojili umístění kola s dvoumy významnými výročími," uvedl Vojtěch Mencl (ODS), starosta, Brno-střed.

Jedná se o výročí sta let od založení Velkého Brna a třiceti let vyhlášení městské památkové rezervace Brno. Během týdne tak na Moravském náměstí vyrostla třatřiceti metrová stavba jejíž provoz byl spuštěn s velikou slávou.

"Výjimečné je to tím, že ta výška třiceti metrů opravdu dává občanům shlédnout tu městskou památkovou rezervaci z toho ptačího pohledu a v té celé šíři a my si myslíme, že tím, že je to i výjimečná atrakce v rámci České republiky," popsal Vojtěch Mencl (ODS), starosta, Brno-střed.

"Má převozní kapacitu 144 osob, které se vozí ve čtyřiadvaceti gondolkách. Jedna jízda trvá 5-10 minut a to v závislosti na tom, jak rychle lidi nastupují a vystupují" doplnila Kateřina Dobešová, vedoucí Oddělení vnějších vztahů, Brno-střed.

Přesto, že by se mohlo stát, že se jedná o stejné kolo, které stálo na náměstí v loňském roce, není tomu tak.

"Toto je z cela nové kolo, to kolo, které znají občané z loňs kého roku se nyní toíčí na francouzské riviéře," sdělil Vojtěch Mencl (ODS), starosta, Brno-střed.

Obě kola jsou však téměř identická a tak se mohou občané spolehnout na podobné zážitky a stejné podmínky jako loni. Stejně jako u všech atrakcí má i návštěva této svá pravidla.

"Děti do patnácti let musí mít s sebou dospělý doprovod a stejně tak není dovoleno vzít si jídlo a pití na vyhlídkové kolo. Je to logické, je to nebezpečné, kolem kola se pohybují další lidé," upozornila Kateřina Dobešová, vedoucí Oddělení vnějších vztahů, Brno-střed.

ASYN - Zato je nejen povoleno, ale i doporučeno, využívat fotoaparáty a záznamová zařízení pro pořízení videa, aby se dalo na krásy okolí ještě dlouho vzpomínat.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu