Brno hostí mezinárodní filmový festival Ekofilm

  • 11. října 2019,
  • 15:36,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Brno hostí pětačtyřicátý ročník mezinárodního filmového festivalu Ekofilm. Festival nabízí jak pětadvacet filmů s tematikou ochrany přírody, tak i doprovodný program. Jeho součástí jsou besedy, výstavy i virtuální realita.

Stáhnout video
Reklama

45. ročník mezinárodního filmového festivalu Ekofilm zavítal do Brna. Do 12. října představuje Brňanům pětadvacet filmů na dvou hlavních scénách v kině Scala a v Otevřené zahradě.

"Tématem letošního Ekofilmu je Příroda, naše dědictví. A myslím si, že se ze široka vlastně týká osudu naší přírody a její budoucnosti," uvedl Radovan Kramář, vedoucí PR festivalu.

Festival si získal jak podporu ministerstva životního prostředí, tak jihomoravského kraje i města Brna.

"My jsme velmi rádi, že opakovaně podporujeme Ekofilm právě ve městě Brně, v posledních letech se otázka životního prostředí stává stále aktuálnější a já jsem velmi ráda, že festival Ekofilm přináší i tu edukativní funkci pro brněnské diváky, takže přeji festivalu vše nejlepší, hodně spokojených diváků a děkuji za to, že tady je," popsala Markéta Vaňková, primátorka, město Brno.

Ekofilm je nejstarší mezinárodní filmový festival s tematikou životního prostředí v Evropě . Už samotný videospot festivalu upozorňuje na to, že lidé často berou krásnou přírodu a krajinu okolo nás jako samozřejmost.

Na to, že je třeba se o přírodu okolo nás starat, kromě filmů upozorňuje i doprovodný program festivalu.

"Z doprovodného programu bych rád zmínil přednášky a besedy na Fakultě sociálních studií a dále také ekodóm na náměstí Svobody. Bude zde probíhat mimo jiné třeba ukázka virutální reality," doplnil Radovan Kramář, vedoucí PR festivalu.

Pomocí speciálních brýlí budou moci návštěvníci navštívit Krkonoše nebo Šumavu. Dále festival doprovázejí i tematické výstavy. V atriu Fakulty sociálních studií jsou například k vidění fotografie na téma lesa, které mají poukázat na ohrožení, které pro české lesy představují klimatické změny. Na Moravském náměstí je také k vidění výstava Voda a civilizace a na různých místech jsou pořádány desítky besed. Poslední festivalový den bude patřit především dětem, které si mohou užít celodenní rodinný program na náměstí Svobody.




Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu