Vejdělkova novinka měla premiéru v Brně

  • 18. října 2019,
  • 16:08,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Nový film Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka byl vypuštěn do světa na plátnech brněnského kina. Slavnostního zahájení ze zúčastnili tvůrci, herci i zástupci města a Jihomoravského kraje. Právě díky nim, mohla být nová komedie natáčena na zámcích Jižní Moravy.

Stáhnout video
Reklama

S velkou slávou byla v brněnském kině uvedena premiéra nového filmu Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka. Po sérii úspěšných kousků jako jsou Ženy v pokušení , Muži v naději nebo Účastníci zájezdu se pustil do čistě komediálního díla, kde se tentokrát nepouštěl do temnějších stránek lidských životů. Že podle románu, který se stal bestsellerem natočí film, ho napadlo ještě dříve, než knihu četl.

„Protože jsem jel kdysi v Praze tramvají a dáma, která seděla na sedačce pode mnou četla knihu. A strašně se smála. A snažila se to utajit, vůbec se jí to nedařilo, dusila ten smích a marně. A já jsem pak byl zvědavý a zeptal jsem se jí, co jí tak baví, protože jsem neviděl na titulku té knihy. A ona mi prozradila, že to je Poslední aristokratka,“ popsal Jiří Vejdělek, scénárista a režisér.

Tuto knihu napsal kastelán milotického zámku Evžen Boček. Byla teprve jeho druhým knižním počinem a obdržela Cenu Miloslava Švandrlíka. Svůj humor přestavil čtenářům nejen skrz své knihy, ale i osobně, při slavnostním uvedení filmu, o kterém prohlásil, že se na něj schválně nikdy nepodívá.

Ve filmu Poslední aristokratka se diváci setkají s rodinou, která se po letech vrací do Čech na zámek předků. Čerství aristokraté neznají místní poměry a českou kulturu, kterou jim během pobytu neochvějně servíruje personál zámku. Hospodyni paní Tichou, která celou delegaci zásobuje různými pochoutkami ztvárnila herečka Eliška Balzerová. Do pochoutek i sobě na kuráž přidává ořechovku.

„Samozřejmě jsme pili obarvenou vodu, ale už nám z toho bylo strašně špatně, už jsme to nemohli pít, protože samozřejmě se záběry opakují někdy i několikrát, tak potom jsme ke konci řekli, že tu poslední štamprli, kterou jsem já nalévala, že si dáme opravdu ořechovku,“ prozradila Eliška Balzerová, představitelka hospodyně Tiché.

Alespoň se tím herci mohli trochu zahřát v chladných prostorách několika různých zámků, kde se film natáčel. Kromě jednoho se jednalo o zámky na Jižní Moravě, včetně Milotic, kde působí autor knihy Evžen Boček. To bylo možné jen díky zástupcům Jihomoravského kraje a města Brna, kteří se rozhodli natáčení Poslední aristokratky finančně podpořit. Ve filmu uvidíte také Tatianu Dykovou, Hynka Čermáka, Pavla Lišku a v roli mladé aristokratky Marie Yvonu Stolařovou, pro kterou spolupráce se zkušenými herci byla inspirací.

„Ona říkávala, že jsem jí dodávala takovou nějakou jistotu a že když jsem byla na natáčení, tak že se cítila pevnější v kramflecích, tak tomu jsem ráda,“ uvedla Eliška Balzerová, představitelka hospodyně Tiché.

Nový Vejdělkův snímek se zařadil do jeho série úspěšných komedií. V lecčems se od nich ale liší.

„Tentokrát Poslední aristokratka je komedie plná hvězd, ale není s hvězdičkou, tak jak byly některé mé pikantní komedie v minulosti,“ řekl s nadsázkou Jiří Vejdělek, scénárista a režisér.

Na film se tak mohou diváci vydat s celou rodinou i s dětmi. Tento film ze zámku může totiž být pro některé veselou zimní pohádkou, kde doufejme, dobro zvítězí nad zlem a humor nad pochmurnou náladou.




Petr Kraštenič - Hodonín
Hodonín
od 13 000 do 15 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu