Na Jiráskovu se vrátí oblíbené hodiny

  • 23. října 2019,
  • 17:14,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Na Konečného náměstí se po dvou letech vrátí hodiny. Město na jejich navrácení doporučilo dotaci ve výši téměř dvou set tisíc korun. Koncem roku už kolemjdoucí nebudou muset přesný čas hledat ve svých mobilních telefonech.

Stáhnout video
Reklama

Koncem roku se na Konečného náměstí opět vrátí hodiny. Nové hodiny budou instalovány na místo těch původních, tedy ke křižovatce s ulicí Jiráskovou. Po dvou letech tak budou moci kolemjdoucí místo ze svých hodinek či telefonů sledovat čas na velkém ciferníku.

"Hodiny tam původně bývaly, dosloužily však, proto jsme rádi, že nás magistrát podpoří a hodiny tam vrátí," popsala Kateřina Dobešová, vedoucí Oddělení vnějších vztahů, Brno-střed.

Tato podpora magistrátu by měla být ve výši téměř dvou set tisíc korun, které poputují společnosti Technické sítě Brno, která se o instalaci novýho hodin bude starat. Díky dohodě s dodavatelem elektřiny také budou mít hodiny adekvátní zdroj napájení. O jejich následný provoz se bude starat městská část Brno-střed.

"Městská část Brno-střed spravuje daný park, na Konečného náměstí, takže do naší správy spadnou i tyto hodiny. Každopádně budeme spolupracovat s technickými sítěmi města Brna," upřesnila Kateřina Dobešová, vedoucí Oddělení vnějších vztahů, Brno-střed.

Tento park prošel téměř před čtyřmi lety rekonstrukcí a lokalita je frekventovaným místem ve městě. To, že se teď hodiny na toto místo vrátí je do značné míry zásluha občanů, kterým v posledních letech scházely. Přesto, že jsou dnes vesměs zvyklí sledovat čas na svých mobilních telefonech či hodinkách.

"Víme od občanů, že na hodiny v daném místě byli zvyklí a proto jim ty dva roky chyběly. A my jsme rádi, že se tam vrací," doplnila Kateřina Dobešová vedoucí Oddělení vnějších vztahů, Brno-střed

Hodiny budou umístěny na specifickém stožáru a typově budou podobné těm, které jsou nyní v provozu na křižovatce Koliště/Cejl. Nebude na nich umístěna žádná reklama a budou statické, čili se nebudou nijak otáčet. Jejich instalace by měla začít během listopadu.




Město Šlapanice - Šlapanice
Šlapanice
od 20 130 do 29 520 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o. - místo výkonu práce nádraží Skalice nad Svitavou
Skalice nad Svitavou
od 19 500 do 23 000 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Hustopeče
Hustopeče
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu