Senior pointy mají program nejen pro seniory

  • 23. října 2019,
  • 17:28,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Brněnské dny pro seniory, v rámci kterých proběhla řada akcí nejen pro dříve narozené, končí. Mnoho aktivit a programů, zaměřených právě na seniory, se však koná průběžně po celý rok. Přesvědčit se o tom zájemci mohou v řadě brněnských Senior Pointů.

Stáhnout video
Reklama

Za předešlého režimu existovaly kluby důchodců. Velice podobné činností a náplní jsou současné Senior pointy. Těch je v Brně několik a všechny se vyznačují na jedné straně dost bohatým programem, na straně druhé pak velkým zájmem seniorů o většinu těchto aktivit.

“Setkává se to s velkým zájmem, protože hodně seniorů trpí opuštěností, samotou a toto je příležitost setkávat se s lidmi podobného seniorského věku a jsou vděčni za všechny akce a využívají hodně nabídek,” popsala Jarmila Ambrožová, předsedkyně klubu, Denní centrum Táborská.

V městské části Brno Sever je společný Senior a Family point. Pro seniory tu mají s bohatým programem vyhrazenu každou středu.

“První středu v měsíci zpíváme, druhou cvičíme paměť, třetí cvičíme pod vedením lektorku a čtvrtou hrajeme společenské hry. Dnes se nám tu sešly dvě akce, hrajeme hry a zároveň tu probíhá komentovaná prohlídka výstavy fotografií,” vysvětlila Milena Procházková, referentka, Senior Point Brno-Sever.

A o co je největší zájem? Podobné je to jak v Brně-sever, tak i v centru na Táborské.

“Největší zájem je o trénování paměti, protože paměť je hodně důležitá, to bychom mohli trénovat všichni. Potom je velký zájem o sociálně-právní poradenství, které nabízíme bezplatně,” upřesnila Milena Procházková, referentka, Senior Point Brno-Sever.

Podobné je to i v denním centru Táborská, kde kromě jiného mají také výuku cizích jazyků.

“Máme výuku angličtiny, velmi oblíbenou a žádanou, odpoledne jsou přednášky a jednou za měsíc trénink paměti,” potvrdila Jarmila Ambrožová, předsedkyně klubu, Denní centrum Táborská.

V kulturním centru na Lesné dochází se při různých aktivitách mohou potkávat až tři generace. V Senior a Family pointu se například každé pondělí dopoledne schází spolek tvůrčích rodičů a prarodičů.

“Rodiče s dětmi předškolního věku se mohou setkat se seniory, kteří o to stojí. Ti většinou dětem přečtou nějaký úryvek z pohádky a potom na dané téma probíhá nějaké tvoření,” dodala Milena Procházková, referentka, Senior Point Brno-Sever.

Pro seniory už také několik let funguje takzvaná Univerzita třetího věku. Na jedné z nich přednáší také fotograf Jiří Víšek. Podle něj jsou posluchači v seniorském věku velice specifickými studenty.

“Já je dávám za vzor těm děckám na střední škole, kterým ještě nedochází, že by se měly věnovat studiu. takže já je mám velmi rád,” sdělil Jiří Víšek, lektor, Univerzita třetího věku.

Aktivní prožívání podzimu života umožňují různé kluby a Senior Pointy na spoustě míst. Když pak k tomu přidají generační sbližování jako na Lesné, je to jen další přidaná hodnota.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu