Výstava Dáme na vás představuje finálové projekty

  • 23. října 2019,
  • 17:34,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Nová hřiště, zastřešené zastávky a nebo další pítka navrhují občané Brna v participativním rozpočtu. Finální projekty Dáme na vás si mohou Brňané prohlédnout na výstavě v centru města. Každý si tak může pečlivě vybrat svého favorita.

Stáhnout video
Reklama

Finálové nápady z projektu Dáme na vás si může díky výstavě v ulicích města prohlédnout a prostudovat široká veřejnost. Už teď je k vidění na náměstí Svobody a 9. listopadu se přesuna na Malinovského náměstí. Pojďme si připomenout některé příklady projektů, které mezi informačními tabulemi bude možné najít a které se týkají například Králova Pole.

"Do projektu Dáme na vás, do jeho finále, jsou zapojeny tři projekty, jeden se týká zřízení WC na zdejším hřbitově, další návrh se týká vybudování přechodu na ulici Tylova a ten třetí je vybudování nového parku v sídlišti Sadová," popsala Olga Pelcová, tisková mluvčí, Brno-Královo Pole.

Další projekty, třeba ty, které doporučilo Brno-střed, se zase zaměřují například na handicapované nebo děti.

"Je to houpačka pro děti vozíčkáře, dále je to rozšíření parku Anthroposu o další hřiště s prolízačkou mamuta," uvedl Vojtěch Mencl (ODS), starosta, Brno-střed.

Do finále postoupilo celkem třiapadesát projektů. O těch, které budou zrealizovány mohou rozhodovat lidé různého věku i zaměření. Každý si může vybrat oblast, která ho nejvíce zajímá, ať už se jedná o sport, kulturu, zaměření na děti, handicapované nebo třeba životní prostředí.

"Je evidentní, že vlastně každý ten projekt je úplně z jiného soudku čili ty skupiny obyvatel, které tyto projekty reprezentují jsou naprosto rozdílné, jsou jistě jiných zájmů, jistě jiného věku a vlastně tato iniciativa občanů je pro městskou část velice potěšující, když jsou lidé ochotni se zapojit do rozvoje místa, ve kterém žijí," dodala Olga Pelcová, tisková mluvčí, Brno-Královo Pole.

Zeptali jsme se těch, kteří se u výstavy pozastavili, jaké projekty je nejvíce zaujaly a zda se do hlasování zapojí.

Největší počet projektů, které se dostaly do finále, se zaměřuje na sport. Hlasovat je možné o vzniku parkurových hřišť, multifunkční haly nebo kluziště. Informace, které zájemci nenajdou na panelech lze možné najít na stránkách projektu. Výstava bude v centru města až do 23. listopadu. Hlasovat bude možné do 29. listopadu.

Ten, kdo bude mít zájem některý z nápadů podpořit, se bude moci jednatřicátého října zúčastnit Medailového setkání, kde může svým favoritům zajistit lepší pozici pro finální hlasování.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu