Rezidentní parkování se rozšíří do Žabovřesk

  • 11. listopadu 2019,
  • 18:06,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Rezidentní parkování, které má zajistit parkovací místa lidem s trvalým bydlištěm, zatím platí pro historické centrum a pár oblastí na sever od středu města. V listopadu se přidávají další oblasti a pokračovat se bude i v několika termínech v příštím roce. Jde například o parkování v městské části Žabovřesky a v okolí Sirotkovy ulice.

Stáhnout video
Reklama

Brněnští radní schválili aktualizaci harmonogramu pro rozšiřování oblastí placeného stání pro příští rok. Díky tomu bude rezidentní parkování v ulicích Mučednická, Zeleného, částečně Žabovřeská, Minská a Horova. Rezidentní parkování by tam mělo začít platit 16. listopadu příštího roku.

V roce 2020 dojde k rozšíření rezidentního parkování ještě o jednu zónu. Původně jsme jich plánovali jedenáct, nyní to tedy bude dvanáct, a je to v oblasti městské části Brno Žabovřesky a je to oblast Sirotkova,” vysvětlila Markéta Vaňková, primátorka, město Brno.

Nyní platí rezidentní parkování v historickém jádru a v okolí. Ještě letos v listopadu se chystá rozšíření systému do ulic širšího centra jako Pellicova, Kopečná, Bratislavská a Koliště a okolí těchto velkých ulic. Na rezidentní parkování si přes počáteční problémy řidiči v centru města zvykají a k systému se alespoň částečně chtějí připojit i jednotlivé městské části.

“My máme požadavky více městských částí na zapojení do systému rezidentního parkování. Nicméně to připojování probíhá postupně, protože je potřeba vždy zpracovat projektovou dokumentaci, zajistit tady ty technické záležitosti, takže nemůžeme uspokojit ty požadavky všechny. Ale po té, co jsme zahájili přípravu na těch 11 oblastí, tak jsme zjistili, že zvládneme přidat ještě tu jednu oblast a žádost MČ Brno Žabovřesky jsme vyhodnotili jako nejurgentnější,” doplnila Markéta Vaňková, primátorka, město Brno.

Žádostí o připojení je několik, jsou ovšem městské části, kde se problémy s parkováním rozhodli řešit jiným způsobem a k rezidentnímu parkování se připojit nechtějí. Mezi tyto městské části patří například Bystrc.

“My jsme v minulosti zatím odmítli připojení k rezidentnímu parkování, protože my tady tou dopravou, těmi památkami, jako třeba střed Brna zatíženi nejsme. Pokud tady stojí firemní auta, rezidentní parkování by pomohlo, že by vytlačilo tady ty druhá ,třetí a další auta z této lokality. takže to je jediné pozitivum rezidentního parkování, ale jinak se mu zatím bráníme, odmítli jsme jej,” popsal Tomáš Jára (ODS), místostarosta, Brno-Bystrc.

Rezidentní parkování začalo platit loni v září pro historické jádro ještě za minulé koalice vedené hnutím ANO. Současná koalice vedená ODS projekt rezidentního parkování upravila. Jak se bude projekt vyvíjet dál, budeme samozřejmě i nadále sledovat a informovat vás.




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu