V Brně pokřtili knihu Gump - Pes, který naučil lidi žít

  • 12. listopadu 2019,
  • 17:17,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Knihu, která vypráví příběh o toulavém psu Gumpovi v Brně pokřtil její autor Filip Rožek se svými hosty. Výtěžek z nákupu knihy pomůže organizaci, která se stará o opuštěná zvířata. Dílo je tak věnované dospělým, dětem i samotným psím mazlíčkům.

Stáhnout video
Reklama

Kdyby lidi měli psí ocas, nemohli by lhát, ten ocas by je prozradil. To je jedno z mouder, které přináší v knize Gump - Pes, který naučil lidi žít toulavý psí hrdina. A právě tuto knihu v Brně její autor Filip Rožek společně s hosty slavnostně pokřtil.

Příběh vyprávěný očima skutečně žijícího psa Gumpa, kterého jako štěně zachránila organizace Se psem mě baví svět. Inspiraci autorovi přinesli i další psi, kteří si prošli těžkými zkouškami a díky tomu vytvořil příběh, kterým se mohou po večerech nechat pohltit malí i velcí čtenáři.

"Snažil jsem se, aby to byl příběh jak pro děti, tak pro dospělý, aby tam bylo jednoduchým způsobem řečený moudro a aby to pochopil vlatně každej," popsal Filip Rožek, autor knihy, Gump - Pes, který naučil lidi žít.

Kniha a příběh Gumpa je spojen s charitativním projektem na pomoc opuštěným a ohroženým psům. Nadace Se psem mě baví svět získá finanční prostředky díky nákupu knihy i díky videoklipu Olgy Lounové k písni Protože to nevzdám, na kterém se podílela například Marta Kubišová, Bára Basiková či kapela Poetika. V samotné písničce se zpívá hlavně o naději a kuráži.

"Já si myslím, že je o tom, že člověk by se neměl vzdávat, Protože to nevzdám, o překonávání překážek, který často život do cesty klade a prostě brát to jako výzvu," uvedl Eduard Rovenský, člen kapely, Poetika.

"Písnička Protože to nevzdám je vlastně celý motor projektu Gumpa, takže já jsem strašně spokojenej a vděčnej," dodal Filip Rožek, autor knihy, Gump - Pes, který naučil lidi žít.

Někteří internetoví recenzenti připodobňují knihu k slavnému Malému princi, kde stejně jako v Gumpovi padne mnoho silných vět nesoucích poselství. Zeptali jsme se autora, jak na psí moudra vlastně přišel.

"Já dneska, když si tu knížku čtu, tak mám pocit, že jsem jí nenapsal. Že tak jako to mnou jenom tak jako proletělo a že to napsalo něco jinýho ve mě, nebo ani ne ve mě jako nahoře, prostě," vysvětlil Filip Rožek, autor knihy, Gump - Pes, který naučil lidi žít.

Ti, co projekt pomáhali vytvářet a jsou do něj zapojeni se ve směs shodují na tom, že to, co má kniha přinést je především nový pohled, ponaučení a jisté poselství. A co si přeje, aby si z knížky čtenáři vzali představitelka postavy z knížky, Naty Jahoda?

"Aby lidem a dětem to otevřelo oči aby netýrali jak pejsky, tak různý zvířata.“

Samotný příběh Gumpa zaujal i režiséra Brabce, který uvažuje o natočení filmu. Milovníci psů i ti, kteří si je možná díky knize teprve zamilují, se tedy mají na co těšit.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu