Atletická hala v Kampusu by měla stát do tří let

  • 13. listopadu 2019,
  • 18:10,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Atletická hala v bohunickém kampusu bude disponovat více parkovacími místy pro diváky a dostane také nové technologické rozvody za necelého půl milionu korun. Rada města Brna schválila dodatečné změny závazků u veřejné zakázky.

Stáhnout video
Reklama

Stavby atletické haly vychází z Koncepce města Brna v oblasti tělovýchovy a sportu. Už v roce 2015 bylo podepsáno Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při přípravě, výstavbě a provozu atletického centra – atletické haly v Brně, kde se ke spolupráci zavázal Český atletický svaz, statutární město Brno a Masarykova univerzita. Celková doba realizace stavby je rozdělena na dvě etapy. Přípravná fáze a získávání všech potřebných povolení potrvá 16 měsíců. Na samotnou stavbu se pak počítá se lhůtou 19 měsíců. Celkem jde o 35 měsíců. Hala bude stát téměř 785 milionů korun včetně DPH.Radní rozhodli o tom, že místo původních 48 parkovacích míst bude k dispozici divákům haly 170 míst.

Úplně původně nebyla zajištěna parkovací místa žádná. Následně jsme po dohodě se zhotovitelem se dohodli, že parkovací místa zajistí, samozřejmě za zvýšených finančních nákladů. To zajištění parkovacích míst z našeho pohledu nebylo dostatečné, protože se jednalo o necelých 50 parkovacích míst. Na tu kapacitu haly se nám nezdálo adekvátní a proto jsme se dohodli se zhotovitelem na navýšení těchto parkovacích míst na 170,” popsal David Grund, radní pro investice, město Brno.

Kapacita haly bude 2200 diváků. Půjde o třípodlažní objekt s jedním podzemním a dvěma nadzemními podlažími a nosným systémem navrženým tak, aby umožnil nerušené sledování sportovních klání ze všech míst hlediště. Halu mají využívat výkonnostní sportovci i studenti Masarykovy univerzity. Hala mezi ulicemi Netroufalky a Bítešská by měla být dostavěná v druhé polovině roku 2021.

V současnosti je v plánu také stavba nového velodromu a hlavně multifunkční sportovní haly na výstavišti.

„Multifunkční sportovní a kulturní centrum je největším strategickým projektem města,“ uvedla Vladimíra Navrátilová, tisková mluvčí, BKOM.

Nová hokejová hala by mohla hostit už mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2024. To by samozřejmě uvítal i mnohonásobný reprezentant Martin Erat.

„Tak to je zážitek. Já jsem to zažil MS v Praze a doufám, že to zažiju ještě jako divák i tady v Brně,“ přeje si Martin Erat hokejový útočník, Kometa Brno

Důstojný atletický stánek v Brně bude společně s multifunkční arénou na výstavišti, novým velodromem v Komárově a konečně snad i s plánovaným fotbalovým stadionem v nejbližších letech krokem, který posune město Brno na žebříčku kvalitních a světové parametry splňujících sportovišť o několik příček vzhůru.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu