Jihomoravské firmy mohou získat kreativní vouchery

  • 13. listopadu 2019,
  • 18:30,
  • Brno,
  • Jana Holubová

I letos se mohou kreativci a firmy v Jihomoravském kraji ucházet o kreativní vouchery. Město ve spolupráci s Jihomoravským inovačním centrem jim pomohou uhradit část projektu.

Stáhnout video
Reklama

Město se opět rozhodlo rozdávat kreativní vouchery a podpořit tak kreativce a firmy z Jihomoravského kraje. Díky tomu se mohou setkat firmy, které mají produkt či službu s kreativci, kteří dodají potřebné nápady.

"Letošní rok otevíráme už pátý ročník programu Kreativní vouchery. Město Brno se snaží nějakým způsobem podporovat propojení podnikatelů a kreativních průmyslů," popsal Martin Gillár, tiskový mluvčí, JIC.

"Mají tyto dva světy propojit a umožnit jim nějakou s městem kofinancovanou spolupráci," dodal Tomáš Koláčný (Pirátská strana), náměstek primátorky, město Brno.

Zapojit se mohou lidé s různými dovednostmi a znalostmi z rozličných kategorií. Ať už se jedná o design, film či video, IT, řemesla, výtvarné umění či architekturu.

"Až do 25. listopadu se mohou hlásit kreativci, to znamená designéři, architekti, grafici nebo třeba videotvůrci do kreativní galerie, ze které si potom v lednu podnikatelé vybírají právě ty kreativce, se kterými chtějí navázat spolupráci," upřesnil Martin Gillár, tiskový mluvčí, JIC.

V dubnu se potom koná slavnostní losování vítěžných spoluprací. Kdo tedy peníze nakonec získá je tedy v rukou osudu, tedy spíše osudí.

"My jsme historicky nikdy nechtěli jít nějakou cestou určování toho, kdo může a nemůže tady tuto spolupráci s kreativci navazovat, těch žadatelů je opravdu velké množství, to znamená z mého pohledu to losování je v podstatě nejrovnějším způsobem, jak z těch uchazečů, žadatelů, vybrat ty, kteří ten kreativní voucher dostanou," vysvětlil Tomáš Koláčný (Pirátská strana), náměstek primátorky, město Brno.

Voucher pokrývá 75% ceny zakázky, která však může být ve výši maximálně 100 tisíc korun. Celou zakázku uhradí firma, avšak Jihomoravské inovativní centrum určená procenta zpětně proplatí. Minimální celková hodnota zakázky je 50 tisíc.

"Během těch uplynulých let jsme prostřednictvím kreativních voucherů podpořili přibližně 180 takových spoluprací ve výši přibližně sedmnácti milionů korun," doplnil Martin Gillár, tiskový mluvčí, JIC.

Kreativcům stačí vyplnit profil a přiřadit k němu ukázku své práce a doporučení od spokojených zákazníků. Jihomoravské firmy si pak mohou z galerie plné nápadů vybírat, ty, které se jim takzvaně hodí do krámu. Společně už pak mohou jen doufat, že štěstěna zajistí voucher právě jim.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

LODĚNICE s.r.o. Loděnice u Moravského Krumlova
Loděnice
od 21 480 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu