Desková hra DPMB povozí hráče Brnem

  • 20. listopadu 2019,
  • 15:25,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Projet se linkami MHD po celém Brně a nevytáhnout přitom paty z domu. To umožní speciálně vytvořená desková hra Brno šalinou.

Stáhnout video
Reklama

Projet se linkami MHD po celém Brně a nevytáhnout přitom paty z domu. To umožní speciálně vytvořená desková hra Brno šalinou, kterou připravili zaměstnanci dopravního podniku města Brna.

"Hráči si vylosují odkud a kam jedou a potom hážou kostkou a popojíždí po jednotlivých linkách městské hromadné dopravy do té své cílové stanice. Ostatní hráči se jim v tom snaží zabránit. Dávají jim do cesty výluky, posílají na ně revizory a podobně,“ vysvětlil Milan Vocílka, autor hry, DPMB.

Na hracím plánu najdete věrnou kopii známých brněnských tras. Navíc jsou tam zapojeny i trasy, které má dopravní podnik teprve v plánu. Osmička například jezdí tunelem až na kampus a desítka až do Líšně. Některé karty, kterými mohou hráči doslova zavařit těm ostatním, jsou poměrně zákeřné. Jedna třeba hráči sdělí, že se mu celá jízda jen zdála a musí se vrátit na začátek. Jiná zase oznamuje, že do vozu nastoupila babička.

"Pokud hráč zrovna sedí a vytáhne si náhodou babičku, tak do vozu nastoupila stará babička a hráč je velmi velmi hodný a ustoupí jí svoje místo a to ho ve hře omezí," doplnil Milan Vocílka, autor hry, DPMB.

Hra je uzpůsobena pro 2-5 hráčů a můžete si vybrat z postav, které jsou vytvořeny podle reálných lidí, kteří na její přípravě pracovali a kteří nám ji předvedli v praxi.

Zahrát si ji mohou jak dospělí, tak rodiny s dětmi. Bodle autora je vhodná pro děti od 10 let věku, ale pokud už dítě umí číst a hru si chce zahrát, může se nejen pobavit, ale také se zdokonalit v orientaci brněnskými trasami.

"My jsme se snažili o to, aby ta hra byla stravitelná pro každého, aby si ji mohly zahrát tak rodiny s dětmi, tak i fanoušci deskových hře. A myslím si, že každý pořádný opravdový Brňák ji ocení, protože se v ní skrývá spousta takových těch špeků,“ uvedl Milan Vocílka, autor hry, DPMB.

Deskovka, která by měla být mimo jiné i připomínkou 150. výročí městské hromadné dopravy v Brně, si mohou zájemci už teď zakoupit v informační kanceláři Dopravního podniku na Novobranské 18.

"Zároveň si jí také lidé budou moci koupit přes náš e-shop a od devětadvacátého listopadu také v prodejní historické tramvaji na vánočních trzích na náměstí Svobody," popsala Hana Tomaštiková, tisková mluvčí, DPMB.

Do vytvoření deskové hry investoval dopravní podnik řádově desítky tisíc korun a prodávat ji chce za nižší cenu, než za kterou jsou hry podobného typu běžně k dostání.

"My jsme jednak chtěli pokrýt náklady a jednak chtěli přinést těm našim cestujícím prostě to, co jsem říkal, to znamená něco ve vztahu k té městské hromadné dopravě," uvedl Miloš Havránek, generální ředitel, DPMB.

"My máme momentálně k dispozici 2000 kusů a doufáme, že to bude stačit, přesto, že už nyní je o hru veliký zájem," upřesnila Hana Tomaštiková, tisková mluvčí, DPMB.

Doufejme, že trasy brněnské MHD, na které jsme zvyklí a které fungují, se nebudou do Budoucna příliš měnit a že výluky, kterými mohou hráči ostatním znepříjemnit cestu k cíli, se budou vyskytovat spíše na hrací desce než v ulicích města.




AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu